Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Carnea de berbecut este o carne pretioasa, gustoasa, de culoare rosu intens si este caracterizata de venele de grasime care trebuie sa fie foarte albe pentru a ne confirma prospetimea carnii. Gustul si aroma carnii este strict legata de varsta animalului, ideala fiind carnea de la un berbecut de circa 2 ani.

In Romania avem carne de berbecut de cea mai buna calitate in Ardeal, Dobrogea si Bucovina dar de o calitate foarte buna se gaseste carne de berbecuti si in Anglia si Irlanda, unde se pregatesc faimoasele “mutton chops” sau “irish stew”; in Franta in zona de mare unde sunt faimosi pentru “pré-sales” iar in Italia in regiunile Puglia, Lazio si Piemonte dar cea mai gustoasa carne de berbecut se gaseste in Insulele Sardiniei, datorita climei si a faptului ca sunt lasate la pasune, in libertate.

Arta gustului, Carne, Cotlet de berbecut, Gabriella Pascaru Bisi, Merlot Rezerva Prince Mircea Vinarte, Cotlet de berbecut cu ceapa caramelizata, pesto si dovlecei marinatiAm avut din nou pofta de a crea ceva deosebit pentru voi si cred eu ca mi-a iesit si de aceasta data. Nu uitati insa ca lucrurile bune se fac din ingrediente de calitate!


Ingrediente pentru 2 persoane:

2 cotlete de berbecut

Putin ulei de masline ( de aceasta data nu extravirgin pentru ca va acoperi gustul carnii )

1 lingurita de unt de calitate

Sare


Ingrediente pentru ceapa caramelizata:

10 cepe foarte, foarte mici

15 gr unt de calitate

1 lingurita de zahar

Putina boia de ardei afumata

Putin Cognac

10 ml de Riesling Cuveé d’Excellence Vinarte

Piper negru proaspat macinat


Ingrediente pentru pesto de busuioc:

10 foi mari de busuioc proaspat

20 gr de Grana Padano sau Parmezan

2 catei de usturoi rosé

15 ml ulei extravirgin de masline

Putina sare


Ingrediente pentru dovlecei:

½  de dovlecel

Putin ulei extravirgin de masline

Putin otet balsamic

Sare

Arta gustului, Carne, Cotlet de berbecut, Gabriella Pascaru Bisi, Merlot Rezerva Prince Mircea Vinarte, Cotlet de berbecut cu ceapa caramelizata, pesto si dovlecei marinatiPreparare:

Arta gustului, Carne, Cotlet de berbecut, Gabriella Pascaru Bisi, Merlot Rezerva Prince Mircea Vinarte, Cotlet de berbecut cu ceapa caramelizata, pesto si dovlecei marinatiIar pentru ca festinul sa fie unul de excelenta, servim cu un pahar de Merlot Rezerva Prince Mircea de la Vinarte, care cu aroma sa si retrogusturile extraordinare, va face ca acest preparat sa fie o explozie de arome pentru palat.

Retete > Carne > Cotlet de berbecut cu ceapa caramelizat…

Cotlet de berbecut cu ceapa caramelizata, pesto si dovlecei marinati

#img_25

sus