Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Un cavaler de origine italiana, Ducele Gonzaga de Nevers era Maestrul in ale mesei a lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soarelui. Competentele ducelui fura premiate de catre rege, conferindu-i titlul de “Chevalier de Saint Esprit”, titlu care avea drept emblema un cordon albastru.

Arta gustului, Cordon bleu de cartofi cu vinete à la Parmigiana, Gabriella Pascaru Bisi, Legume & ZarzavaturiIn fiecare dimineata, ducele mergea personal la piata pentru a achizitiona materiile prime pentru bucatariile regale cu emblema ordinului caruia ii apartinea de acum si datorita acestei embleme, furnizorii il botezasera “Monsieur Cordon Bleu”.

Mai tarziu cand ducele a trecut in randul celor drepti, Ludovic al XIV-lea printr-un gest de bunavoita, a trecut sarcinile de administrator al bucatariilor regale, fiicei Ducelui Gonzaga de Nevers si in scurt timp aceasta il uimi pe rege cu abilitatile sale. Dorind sa o premieze insa fiind in imposibiltatea de a o numi “Chevalier de Saint Esprit” deoarece aceste titluri erau strict rezervate barbatilor, la sfatul unui nepot de al Cardinalului Richelieu, regele a creat un ordin special si care avea drept emblema cordonul albastru, numindu-l chiar Ordinul Cordon Bleu in memoria ducelui Gonzaga si care putea fi oferit si femeilor.

Putini bucatari si gastronomi s-au putut lauda succesiv cu acest titlu care avea ca semnificatie excelenta artei gastronomice, ceea ce nu inseamna doar stiinta de a gati dar si cea de a manca, adica gourmet!

Cordon Bleu-ul original se pare sa fi fost preparat in Elvetia din carne de vita, umpluta cu branzeturi fine iar in Franta si Italia era preparata din carne de curcan sau pui, umpluta cu branzeturi fine asa cum il cunoastem si noi.

Am dorit sa prepar un Cordon Bleu fara carne, ceva delicios cu ingrediente italiene si un ingredient “intrus” dar pe placul tuturor.


Cordon bleu de cartofi cu vinete à la Parmigiana


Ingrediente pentru 4 persoane:

1 kg de cartofi

1 vanata mare

1 ou

Faina cat cuprinde

2 linguri de Parmezan

½ cutie de rosii decojite

Pesmet cat este nevoie

Busuioc

Felii de  branza Cheddar ( atatea felii cate Cordon Bleu va ies )

Ulei de floarea soarelui


Din aceste cantitati, mie mi-au iesit 8 Cordon Bleu.


Arta gustului, Cordon bleu de cartofi cu vinete à la Parmigiana, Gabriella Pascaru Bisi, Legume & ZarzavaturiPreparare:Sunt delicioase, usor de preparat si sigur veti reusi sa ii convingeti pe cei mici sa manance!

Retete > Legume & Zarzavaturi > Cordon bleu de cart …

Cordon bleu de cartofi cu vinete à la Parmigiana

#img_25

sus