Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Am norocul sa locuiesc intr-o zona a orasului cu foarte mult verde si pe straduta noastra sunt multi plopi. Probabil ca stiti ca sub plopi, pe scoarta acestora si sub scoarta, cresc niste delicatese de ciuperci, comestibile. Am descoperit cu mare placere ca dupa o ploaie ca au iesit ciuperci care sunt foarte gustoase. Nu mai mancasem de cand eram copil.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, conserve, Ciuperci de plop










Ciuperci de plop (Agrocybe aegerita)


Ciuperca de plop pe numele ei stiintific Agrocybe cylindracea, este o ciupercă comestibilă, considerată drept o delicatesă si incepe sa apara ce apare de prin iulie, dupa fiecare ploaie. Este ușor de recunoscut datorită sporilor de culoare maronie, a lamelor inițial albe apoi maronii și al mirosului plăcut. Este o ciupercă saprofită ce descompune materialul lemnos mort.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, conserve, Ciuperci de plop











Ciuperci de plop (Agrocybe aegerita)


Valoasa plopului sau Cortinarius paracephalixus este una dintre speciile de ciupercile rare din Romania, este incredibil ca a crescut in oras.  Este ușor de recunoscut datorită mirosului specific care seamana usor cu mirosul de  porumb, respectiv a faptului cum că la apăsare își schimbă culoarea în roșiatic, ca peste nici jumătate de ceas aceasta să se înnegrească.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, conserve, Ciuperci de plop









Ciuperci de plop (Agrocybe aegerita)


Am pregatit paste fainoase si tocanita in mai multe randuri insa sunt foarte gustoase preparate pentru iarna in ulei.


Ingrediente:

Ciuperci de plop

Otet

Ulei de masline sau floarea soarelui presat la rece

Foi de dafin, boabe de piper rosii si negre, cuisoare, oregan, usturoi, sare, zahar si vin alb.


Preparare:

Retete > Conserve > Ciuperci de plop in ulei

Ciuperci de plop in ulei

#img_25

sus