Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Caviarul Ilkura, cunoscut de asemenea drept caviarul de somon sau caviarul roz este un aliment nutritiv, obtinut din ouale de somon salbatic. Despre Ikura v-am mai scris de curand insa sunt atat de delicioase, incat revin la voi cu o noua poveste si cu o noua propunere de a le consuma. Imi place sa le numesc “Perlele din Alaska” pentru ca sunt versatile, delicioase dar mai ales pretioase precum acestea!

Aperitive, Arta gustului, Caviar de somon Alaska, Caviar de somon Ikura cu clatite si sampanie, Caviar Ikura Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, ton fumé; Ocean FishCu toate ca multa lume crede ca acestea se pot consuma doar pe tarte cu unt sau pe jumatati de oua, va asigur ca Ikura sau Gorbuschka, pot fi servite in multe feluri fara a ne plictisi vreodata de ele.

Apele curate si foarte reci ale Alaskai, asigura un habitat natural si sanatos pentru cele 5 specii de somon salbatic. Tocmai din acest motiv, in fiecare an, acest mediu bogat daruieste milioane de somoni de cea mai inalta calitate, celebri pentru aroma lor delicioasa in toata lumea, somoni care ne daruiesc cele mai prestigioase si delicioase oua, cunoscute drept Ikura.  Pe langa gustul divin, acest caviar este bogat in proteine si in Omega 3.

Aperitive, Arta gustului, Caviar de somon Alaska, Caviar de somon Ikura cu clatite si sampanie, Caviar Ikura Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, ton fumé; Ocean FishInca din timpuri stravechi caviarul a fost considerat drept o hrana sacra in Alaska, aceasta fiind data copiilor de varste foarte mici pentru ai creste sanatosi.

Ca o regula, caviarul Ikura de cea mai buna calitate are o stralucire intensa, culoare rosu-orange, cu o consistenta precum cea a mierii de albine si un gust intens.

Stim bine ca exista mai multe tipologii de caviar insa Ikura este singurul care a obtinut gradatia A si in momentul in care spargeti intre dinti un bob de caviar, veti simti un “pac” al ruperii acestuia. Ei bine, acesta este adevaratul Ikura, cel cu proprietatile enumerate mai sus.

Aperitive, Arta gustului, Caviar de somon Alaska, Caviar de somon Ikura cu clatite si sampanie, Caviar Ikura Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, ton fumé; Ocean FishSi pana la propunerea mea de astazi, va mai spun doar ca tot pestele din Alaska este salbatic si este gestionat in spiritul protectiei impotriva pescuitului excesiv si in spiritul protectiei acestui habitat natural, unic in lume.


Caviar de somon Ikura cu clatite si sampanie


Ingrediente pentru doua persoane:

1 borcan 150 gr caviar somon (Ikura ) Ocean Fish

3 oua

300 ml lapte proaspat

30 ml sampanie

Faina cat este necesar

Un varf de cutit sare mediteraneana

Verdeata de praz

Ulei de floarea soarelui pentru prajit clatitele


Ingrediente pentru servire:

Unt de cea mai buna calitate

Sampanie


Aperitive, Arta gustului, Caviar de somon Alaska, Caviar de somon Ikura cu clatite si sampanie, Caviar Ikura Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, ton fumé; Ocean FishPreparare:

Aperitive, Arta gustului, Caviar de somon Alaska, Caviar de somon Ikura cu clatite si sampanie, Caviar Ikura Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, ton fumé; Ocean FishAperitive, Arta gustului, Caviar de somon Alaska, Caviar de somon Ikura cu clatite si sampanie, Caviar Ikura Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, ton fumé; Ocean FishAperitive, Arta gustului, Caviar de somon Alaska, Caviar de somon Ikura cu clatite si sampanie, Caviar Ikura Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, ton fumé; Ocean FishAsezam pe fiecare farfurie cate doua clatite si o bucata de unt de cea mai buna calitate.

Si pentru ca festinul gusturilor sa fie de exceptie, servim clatitele cu sampanie!

O bucata de clatita, mult caviar si “clatit” cu sampanie………si inca odata si inca odata…….pana cand terminam tot!


Aperitive, Arta gustului, Caviar de somon Alaska, Caviar de somon Ikura cu clatite si sampanie, Caviar Ikura Ocean Fish, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, ton fumé; Ocean FishCaviarul de somon din Alaska este importat in Romania numai de catre Ocean Fish si il puteti gasi in toate hypermarket-urile si supermarket-urile din tara, la raionul produselor din peste. Sunt disponibile confectii de diferite marimi si confectii speciale pentru Horeca.


Aceasta reteta am creat-o pentru Ocean Fish si a fost publicata pentru prima oara pe site-ul www.oceanfish.ro si pagina de Facebook cu acelasi nume.

Caviar de somon Ikura cu clatite si sampanie

Retete > Peste > Caviar de somon Ikura cu clatite si sam …

#img_25

sus