Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Cred ca fiecare dintre noi a avut ocazia macar odata sa deguste blinis-ul rusesc. Acest preparat este unul dintre cele mai cunoscute delicii din gastronomia ruseasca si nu lipseste niciodata de pe mesele de sarbatoare. Daca francezii si italianii au in traditia lor “crepes”, scotianii au “bannock” iar americanii au “pancake-urile”, rusii au ale lor blinis cu o istorie lunga.

Aperitiv, Aperitive, Arta gustului, Blinis cu crema din sfecla rosie si ciuperci, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie rusa; Hobby Chef











Anticii slavoni, foloseau blinis-urile drept oferta in ritualurile pagane si le considerau un simbol al soarelui auriu datorita formei rotunde si a culorii aurii. Totodata, blinis era si hrana femeilor insarcinate dar erau servite atat la nunti cat si la inhumari. Prin urmare, au fost prezente în viata oamenilor de la nastere pana la moarte.

Astazi rusii prepara blinis din faina de grau, insa acestea pot fi preparate si din alte tipuri de faina. Aluatul se prepara in general din lapte sau apa sau un amestec al acestora. In anumite zone insa se prepara si din smantana sau kefir. Prajirea acestor delicii este considerata o arta, deoarece blinis-ul trebuie sa fie pufos si moale, fara scoarta si fara a fi prajite prea tare. Tot in functie de regiune, blinis-ul se serveste cu caviar, somon, sardine, hamsii, hering, creme de branza sau smantana sau cu dulceata de casa.

Si daca sfecla rosie este atat de indragita in gastronomia rusa, m-am gandit sa prepar blinis cu crema din sfecla rosie si ciuperci, o reteta originala atat ca noutate, cati si savoare si cromatica. Haideti sa vedem reteta!


Blinis cu crema din sfecla rosie si ciuperci


Ingrediente pentru blinis:

175 gr faina

150 ml lapte proaspat

2 lingurite zahar

2 oua

30 gr unt de calitate la temperatura camerei

1 plic praf de copt

½ lingurita sare

Ulei pentru prajit


Ingrediente pentru crema de sfecla:

1 sfecla rosie de mici dimensiuni fiarta si racita

3 linguri de smantana de 32%

1 lingura crema fina de branza

¼ lingurita sare


Ingrediente pentru ciuperci:

40 gr unt de calitate

5 ciuperci champignon rosé

2 catei de usturoi

1 lingurita de Cognac


Ingrediente pentru decorare:

Frunze de fenicul

Aperitiv, Aperitive, Arta gustului, Blinis cu crema din sfecla rosie si ciuperci, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie rusa; Hobby Chef











Preparare:


Aperitiv, Aperitive, Arta gustului, Blinis cu crema din sfecla rosie si ciuperci, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie rusa; Hobby Chef











Din aceasta cantitate, vom obtine circa 20 de blinis.


Aperitiv, Aperitive, Arta gustului, Blinis cu crema din sfecla rosie si ciuperci, Gabriella Pascaru Bisi, Gastronomie rusa; Hobby Chef











Am publicat aceasta reteta pentru prima oara, pe platforma Hobby Chef by Bilancia a carui Brand Ambassador sunt. Va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro!

Blinis cu crema din sfecla rosie si ciuperci

#img_25

Retete > Aperitive > Blinis cu crema din sfecla rosie si …

sus