Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Am promis ca revin ca sa impartasesc cu voi, o parte din bunatatile pe care le-am preparat. A sosit toamna cu miresmele sale, cu fosnetul de frunze sub picioare, cu multitudinea de culori pe care le ador si bine inteles la pachet cu toate cele si zacuscareala. A trecut de mult vremea in care din fiecare casa ieseau miresmele conservelor pregatite de gospodine pentru iarna dar stiu ca sunt multi amatori printre voi, asadar haideti sa vedem ce am preparat.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, conserve, Zacuscareala si alte nebunii delicioase




 










Am inceput cu o portie sanatoasa de suc de rosii. Eu prepar sucul de rosii din rosii Sanmarzano sau Roma care au foarte pulpa, amestecate cu soiul romanesc inima de bou. Anul acesta din pacate nu am gasit Sanmarzano asa ca a trebuit sa ma multumesc cu rosii Roma. Aceasta portie am preparat-o din 20 de kilograme de rosii. Avem nevoie doar de cateva vase mari in care sa spalam rosiile si sa le dezinfectam cu putin bicarbonat si de masina pentru suc de rosii. Dam pe masina toate rosiile si mai trecem inca odata coijile prin masina apoi le punem la fiert la foc mic, intr-o oala incapatoare.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, conserve, Zacuscareala si alte nebunii delicioase














La oala de 15 l am adaugat doar 1 lingura de sare si 1 lingura rasa de zahar. Eu nu adaug conservanti sub nici o forma. Pana cand fierbe sucul de rosii, spalam, sterilizam sticlele si le asezam la caldura pe o tava. Umplem sticlele de suc de rosii si asezam in fiecare dintre acestea o frunzulita de busuioc.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, conserve, Zacuscareala si alte nebunii delicioase



















Inchidem ermetic si asezam sticlele intre paturi timp de 2 zile zile ca sa se raceasca treptat si natural. Anul acesta a iesit din nou o nebunie sucul meu de rosii !

 

Si-acum sa trecem la zacuscareala!


Prima zacusca pe care am pregatit-o este cea cu ciuperci care imi place nespus de mult. Este o reteta veche dar pe care bine inteles nu m-am rabdat sa nu o imbunatatesc, aducandu-i un plus de savoare. Ca sa ma credeti va trebui sa o preparati si voi, stiu ca veti gandi ca nu este niciodata timp insa va spun garantat ca ne putem gasi timp si pentru bucatareala in lumea aceasta nebuna si rapida.


Zacusca de ciuperci


Ingrediente:

2 kg vinete

1,5 kg ciuperci

2 kg ardei kapia

600 gr ceapa

500 ml suc de rosii de casa

400 ml ulei

1 bucata de ghimbir proaspat, cca 20 gr

½ lingurita praf de ghimbir

1 lingurita de piper negru boabe

½ lingurita de boia de ardei dulce de casa

Sare dupa gust


Preparare:



Zacusca de dovlecei la cuptor

Aceasta este o alta reteta veche, o zacusca cu un gust extraordinar!


Ingrediente:

2 kg dovlecei

1 kg ardei kapia

6 cepe mari

500 gr morcovi

1 kg de rosii

700 ml ulei

Foi de dafin

1 lingurita mica boabe piper negru

Sare dupa gust


Preparare:



Crema de ardei cu chimion


Ingrediente:

12 ardei grasi romanesti rosii

2 ardei capia

4 morcovi

5-6 cepe

5 catei de usturoi

300 ml de suc de rosii de casa

1 lingurita de chimion

1 foaie de dafin

¼ lingurita de piper negru macinat

Sare dupa gust

200 ml ulei


Preparare:



Crema de ardei kapia

Si aceasta reteta este usor de preparat dar foarte gustoasa, poate fi folosita la aperitive, consumata pe paine prajita sau drept condiment.


Ingrediente:

14 ardei kapia

6 cepe

350 ml suc de rosii de casa

1 lingurita boia de ardei dulce de casa

1 lingurita de mustar dulce

Foarte putin praf de cuisoare si foarte putin piper alb

3 catei usturoi

300 ml ulei




Asa cu ati putut observa, eu nu pun conservanti la conservele mele! Putem sa mancam sanatos dar prepararea acestor conserve pentru iarna ne va lua mai mult timp.

Casa mea a fost “camp de batalie”, nu vreti sa stiti cum a aratat intre suc de rosii si zacusti, dar rezultatul final este cel care conteaza. Promit ca revin cu ultima transa de zacusca pentru ca lipseste la apel zacusca cu fasole, inca o portie de suc de rosii si muraturile.  Pana atunci, va doresc buna bucatareala si mai ales distractie placuta la prepararea conservelor pentru iarna!

Retete > Conserve > Zacuscareala si alte nebunii delicio…

Zacuscareala si alte nebunii delicioase

sus

#img_25