Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Intr-o atmosfera eleganta si sofisticata dar in acelasi timp familiara si calda, unde ospatarii au la purtator zambetul si profesionalismul asezonat cu manusitele albe si unde nu exista in vocabular cuvantul ‘’NU’’ a avut loc astazi pe durata a mai bine de 3 ore, lansarea meniului toamna-iarna 2014 & 2015 Morgan La Dud.

Un loc numit pasiune: Morgan la Dud












Rillete de rata cu vinete marinate pe pat de salata mixta


O sa vi se para ca vorbesc despre lansarea unei colectii  Haute Couture dar eu de fapt vorbesc despre un restaurant din Bucurestiul vechi, care este Haute Couture de Foié Gras ! Am batut in lung si in lat restaurantele din targ care se declara specialiste in Foié Gras dar sincer, pana la Morgan, nu am intalnit acest gust perfect si stiinta de a gati un ingredient iubit deja de pe vremea anticului Egipt atat de bine si cu atata pasiune si iscusinta.


 A fost un festin al gusturilor si miresmelor cum rar mi se intampla, la fel ca nevoia de a susura ‘’mmmmm’’ dupa fiecare bucata de Foié Gras care mi-a atins cerul gurii, la simtul perfectiunii acesteia si la simtul retrogusturilor ramase acolo.

Asa cum bine stim Anne Marie si Radu Parlog sunt gazdele perfecte care stiu sa creeze acea atmosfera calda care te face sa te simti acasa iar Eduard este un ‘’non-plus’’ ultra al bucatariei si al artei gastronomice. Dar haideti sa vedem ce anume ne-au pregatit pentru aceasta degustare! Suntem in Salonul Bordeaux care este plin, fete prietenoase, cunoscute sau mai putin cunoscute care abia asteapta servirea acestui meniu alcatuit din 8 feluri si 3 sortimente de vin de la Cramele Basilescu.

Primul fel care ne-a fost servit cu explicatiile pe care ni le-au dat ospatarii cu multa maiestrie a fost un ‘’Rillete de rata cu vinete marinate pe pat de salata mixta’’ acompaniata de oua de prepelita si reductie din otet balsamic cu usturoi si lavanda. O compozitie inspirata de arome si miresme care te duc cu gandul la Franta si la gusturile unice pe care doar unii stiu sa le creeze. La acest fel de mancare a fost alaturat un Sauvignon Blanc Cramele Basilescu.

 A urmat apoi o ‘’Terina de Foié Gras’’ cu dulceata de smochina intreaga cu retrogust de Armagnac si fenicul.

Un loc numit pasiune: Morgan la Dud












Terina de Foié Gras cu dulceata de smochine


Nu pot exprima prin vorbe excelenta acestui fel, va spun doar atat: un spectacol al gustului, un adevarat festin gastronomic acompaniat cu un vin de autor, un rosé ‘’Ingerii din Micul Paris’’ 2012 de la Cramele Basilescu.

 Am trecut apoi la o salata de feniculi si mere infuzate cu rozmarin, cimbrisor si lime la sous vide, pipote de rata confiate si oua de prepelita. Un mariaj excelent de miresme, gusturi delicate si elegante cu retrogust de Cognac si violete.

Un loc numit pasiune: Morgan la Dud



 










A urmat o supa crema din legume verzi cu spuma de ou si Valerianella. Gusturi balantate perfect, o supa crema de autor as spune, catifelata si delicata.

Un loc numit pasiune Morgan la Dud













Unul dintre actorii principali al acestui meniu a fost ‘’Somonul cu spanac in foietaj’’ si puré de mazare cu sos de mustar Dijon. O alta creatie reusita a Chef-ului Eduard Istoc, un ‘tasting in ovation’’ si v-am spus tot.

Un loc numit pasiune Morgan la Dud













Va trebui sa incercati pentru ca vorbele sunt de prisos cand vine vorba despre creativitatea din bucatariile Morgan.

Ne-am continuat calatoria gastronomica marca Morgan La Dud cu ‘’Prepelita umpluta cu hribi si Foié Gras’’ acompaniat de Foié Gras tras la tigaie cu cartof la cuptor cu savoare de vita si sos Armagnac. Intr-un singur fel de mancare au fost impreunate cu succes gusturile tari precum cel al hribilor si al Armagnac-ului cu delicatetea prepelitei si a Foié Gras-ului.

Un loc numit pasiune Morgan la Dud













La acest fel am fost serviti cu un vin rosu care a fost creat special de catre Gabriel Lacureanu si Cramele Basilescu pentru Restaurantul Morgan La Dud: Feteasca Neagra Rezerva Speciala Morgan. Un vin care trebuie consumat decantat, un vin cu o anumita greutate, cu un excelent retrogust fructat extraordinar care poate concura oricand cu marile vinuri frantuzesti sau italiene. Ca observatie asupra acestui vin, va pot spune ca mai sunt la Morgan in jur de 700 de sticle ‘’pour le connaiseurs’’!

Un loc numit pasiune Morgan la Dud

















Am continuat cu ‘’Burger de vita cu Foie Gras’’ acompaniat de  dulceata rosii usor picanta si dulceata de ceapa rosie caramelizata cu vin rosu si miere de albine, Foié Gras, Valerianella si paine speciala. Ei dragii mei, acest fel de mancare este o creatie pe care as numi-o ‘’unicat’’, wow. Imaginati-va aceasta combinatie de arome pe care o plimbati pe cerul gurii alaturata unui strop de vin rosu si-apoi din nou o bucatica de Foié Gras cu dulceata, hmmm. Inegalabil dragilor, inegalabil.

Un loc numit pasiune: Morgan la Dud













Si uite cum am ajuns usor, usor la desert care nu a fost mai prejos de ‘’cele 7 colege’’ de meniu: un ‘’Soufflé de ciocolata cu Armagnac si sare Camargue tinuta in Cognac.Mi-am permis sa denumesc acest desert ‘’la dolce passione dei sensi’’. Dupa consumarea acestuia veti face amor cu aceeasi pasiune cu care a fost creat Maria Sa: soufflé-ul!

Un loc numit pasiune Morgan la Dud













De felul meu, fiind o gurmanda si o amanta a gastronomiei cu care ma joc de fiecare data cand timpul mi-o permite, sunt foarte critica si pretentioasa. Ei cu toata sinceritatea eu nu am reusit sa gasesc un cusur nici locului si nici meniului Morgan.Ca o observatie, preferatele mele de 5 stele din acest meniu sunt: Terina de Foié Gras si Burgerul cu Foié Gras.  Este unul dintre putinele localuri din oras unde gasesti tot ceea ce ai nevoie pentru a te rupe putin din nebuia orasului: profesionalism, prietenie, preparate gastronomice cu staif si o colectie de bauturi care nu se mai termina, un loc unde iti face placere sa te opresti ca sa fii rasfatat si unde iti poti incarca bateriile iar daca esti atent si inchizi ochii, poti inca asculta adierea vantului printre suvitele de par si acordurile unui pian la care canta odinioara o domnisoara sus la etajul vilei  candva de demult in vremurile interbelice. Toate acestea se intampla in mijlocul orasului pe o straduta care are istorie, una dintre stradutele cele mai romantice din Bucuresti: strada Sperantei.

Si acestea fiind spuse, astazi Morgan La Dud a luat de la mine 3 stele cu ‘’S’’ mare la fel ca si Eduard. Recomand fara rezerve acest bijou gastronomic pentru intalnirile voastre de orice natura ar fi ele !

Un loc numit pasiune: Morgan la Dud

#img_25

Evenimente > Un loc numit pasiune: Morgan la Dud

sus