Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Un desert cu istorie: Dulce de Choclo

Calatorii prin gusturile lumii > Un desert cu istorie: Dulce…

Una dintre deliciile bucatariei creole din Peru este antica prajitura Dulce de choclo, adica prajitura din porumb.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Calatorii prin gusturile lumii, Desert, Un desert cu istorie, Dulce de Choclo




















Dulce de choclo


Se pare ca si acest deliciu la fel ca multe altele de prin lume a fost inventat intr-o manastire de calugari, iar primele informatii scrise despre prajitura, apar in jurul anului 1608.Imediat au aparut si certuri datorita acesteia printre calugari, acestia suparandu-se atat de tare incat nu si-au vorbit timp de doi ani.A reusit sa ii impace Viceregele Marchezul Montesclaros. La nici o luna dupa acest lucru, dominicanii au organizat un banchet de reconciliere, cu urmatorul meniu: supa teologului, maruntaie prajite, curcan umplut, tocana de iepure, tocana de oaie si bine inteles, dulce de choclo.

Aceasta versiune a prajiturii am invatat-o in 2005 pe cand aveam singurul restaurant sud-american din tara si care se numea Bolivar, de la Chef Edoardo Goigocea. Exista mai multe versiuni ale acestei prajituri, cu stafide, cu muguri de pin sau cu nuci, insa mie imi place aceasta datorita simplitatii gustului.

   

Ingrediente:

3  cani de porumb fiert

250 g de branza de vaci. Eu am inlocuit-o de aceasta data cu Branza cremoasa Président iar rezultatul a fost unul pe masura.

4 oua

1 ½  cana de griș

1 cana de faina

2 lapte proaspat

1 cana de zahar

½ lingurita de pudra anason

Putina sare

1 lingurita de scortisoara

1 zahar vanilat

2 praf de copt

2 linguri ulei

½ cana de lapte concentrat

Zahar pudra



Preparare:

#img_25

sus