Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Gastronomie nu, gastronomie da. In aceasta perioada acest cuvant este foarte uzat si tocmai din acest motiv, doresc sa dau o definitie a acesteia………prietenii stiu de ce!

Termenul de gastronomie cuprinde nu doar modalitatile de manipulare a hranei, aprovizionarea cu materie prima, structura servirii la mese ci si toate elementele culturale si istorice, tehnici si materiale care contribuie in prepararea alimentelor, in traditiile acestora si in innovatie. Doresc sa punctez totodata, ca fara cunoastere, multa, enorm de multa pasiune si fantezie, nu se poate face adevarata gastronomie! Iar in incheiere inainte de reteta, va mai spun ca etimologia cuvantului gastronomie, vine din greaca antica si a fost citata pentru intaia oara de catre un erudit, in poema ‘’Voluptate’’a lui Archestratus.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Garnituri, Legume & Zarzavaturi, Meggle Alpinesse, Meggle Romania, Turnulete din cartofi cu parmezan miresme si salata din fasole rosie














Si apropos de fantezie, astazi va propun o reteta simpla dar foarte delicioasa si usor de preparat. Acesti cartofi ii putem servi atat ca fel principal, cat si garnitura si va asigur ca o vor indragi si cei mici. Din aceasta cantitate ne vor iesi circa 14 turnulete si pentru prepararea acestora, vom folosi o forma clasica de briose.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Garnituri, Legume & Zarzavaturi, Meggle Alpinesse, Meggle Romania, Turnulete din cartofi cu parmezan miresme si salata din fasole rosie














Ingrediente:

50 gr unt Alpinesse Meggle topit

80-100 gr Parmezan sau Grana Padano ras

2 felii de cascaval Tilsiter rase

8 cartofi albi de marime medie feliati subtiri

1 lingurita praf de usturoi roz

1 lingurita sare mediterneana cu rozmarin

½ lingurita busuioc rosu uscat

Piper rosu proaspat macinat

Piper alb proaspat macinat

Unt pentru a unge forma de briose


Ingrediente pentru salata din fasole:

1 cutie de fasole rosie

Ulei extravirgin de masline

1 lingura de otet balsamic alb

Busuioc rosu uscat

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Garnituri, Legume & Zarzavaturi, Meggle Alpinesse, Meggle Romania, Turnulete din cartofi cu parmezan miresme si salata din fasole rosie














Preparare:

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Garnituri, Legume & Zarzavaturi, Meggle Alpinesse, Meggle Romania, Turnulete din cartofi cu parmezan miresme si salata din fasole rosie














Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Garnituri, Legume & Zarzavaturi, Meggle Alpinesse, Meggle Romania, Turnulete din cartofi cu parmezan miresme si salata din fasole rosie














La servire, presaram pe turnulete piper si busuioc uscat rosu si da, merge de minune cu un pahar de bere blonda.

Simplu si delicios dar in acelasi timp, altceva!

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Garnituri, Legume & Zarzavaturi, Meggle Alpinesse, Meggle Romania, Turnulete din cartofi cu parmezan miresme si salata din fasole rosie














Nota: Busuiocul uscat rosu, nu se gaseste in comert cel putin deocamdata. Eu il usuc pe timp de vara si am pana la urmatoarea recolta. Procedura de uscare o fac la frigider pentru ca in acest fel, busuiocul isi mentine atat culoarea, cat si aroma.

Turnulete din cartofi cu parmezan, miresme si salata din fasole rosie

#img_25

Retete > Legume & Zarzavaturi > Turnulete din cartofi …

sus