Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Tortul ingerilor sau “Angyal eledele” cum il cunoastem in limba maghiara, este un desert usor, fara grasimi, fara lapte si este cunoscut si sub numele de “Angel Cake” . Inalt, pufos si fin iar partea exterioara, de culoare aurie, pare sa fie un tort rustic la o prima vedere dar nu este asa.

Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Desert, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tortul ingerilor cu mireasma si crema din lime capsuni si fulgi de cocos, Torturi, Torturi de sarbatoare, Torturi elegante














Se pare ca a aparut in a doua jumatate a lui 1800 si se spune ca ar fi americana, mai exact din Pennsylvania, cu toate ca absolut toate traditiile din noul pamant, au fost duse de aici, din vechia  Europa, odata cu migratia din acei ani. As aminti aici cazul unui alt tort despre care astazi se spune ca ar fi american insa se numeste German Cake! A fost publicat pentru prima oara intr-o revista de gastronomie in anii 50, insa nimeni nu a scris nici in acea revista si nici altundeva, ca doamna careia ii apartinea reteta, era nici mai mult, nici mai putin decat o doamna care provenea din Germania si care migrase aici, odata cu cel de al doilea razboi mondial.

Intorcandu-ne la tortul nostru de astazi, Evan Jones autorul cartii “American Food:the gastronomy story” a scris o teorie in baza careia, acest tort s-ar fi nascut drept rezultat al bucatarilor cumpatati din Pennsylvania, din mainile carora intr-o bucatarie, nu se arunca nimic.

O alta ipoteza ne spune ca ar fi un tort nuptial de origine olandeza dar de unde pana unde a intrat si in traditiile gastronomice maghiare, personal chiar nu stiu asa cum nu se stie exact, cui ii apartine paternitatea acestui tort.

O alta reteta a aparut in prima carte scrisa de catre un fost sclav african in 1881, cu numele “What Mrs. Fischer Knows about Old Southern Cooking”.

Reteta la origine este fara crema si este un excelent mic dejun sau dejun pomeridian pentru cei mici.

Numele tortului se pare sa se traga de la culoarea alba a acestui tort si daorita faptului ca este atat de pufos, incat se topeste in gura precum un norisor pe cer.

Si cum fiecare din noi avem albusuri in frigider, mai ales la final de saptamana, albusuri pe care le putem congela fara ca acestea sa se altereze, putem sa preparam o hrana de ingeri, ce ziceti?

Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Desert, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tortul ingerilor cu mireasma si crema din lime capsuni si fulgi de cocos, Torturi, Torturi de sarbatoare, Torturi elegante














Ingrediente:

8 albusuri

8 linguri de zahar

9 linguri de faina

Coaja de la 2 lime

Zeama de la 1 lime

1 plic zahar vanilat

1 praf de copt


Preparare:

Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Desert, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tortul ingerilor cu mireasma si crema din lime capsuni si fulgi de cocos, Torturi, Torturi de sarbatoare, Torturi elegante















Ingrediente pentru crema:

10 galbenusuri de oua proaspete, posibil oua de tara

250 gr unt Alpenbutter de la Meggle

200 gr zahar pudra

2 plicuri zahar vanilat

Coaja de la 2 lime

Zeama de la 3 lime


Ingrediente pentru stratul intermediar di decor:

10 + 5 capsuni

Coaja de lime

Fulgi de cocos

2 lime taiate felii subtiri


Preparare:

Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Desert, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tortul ingerilor cu mireasma si crema din lime capsuni si fulgi de cocos, Torturi, Torturi de sarbatoare, Torturi elegante














Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Desert, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tortul ingerilor cu mireasma si crema din lime capsuni si fulgi de cocos, Torturi, Torturi de sarbatoare, Torturi elegante














Si-acum sa va dezvalui secretele tortului:


Nota:

Cantitatile din aceasta reteta sunt pentru o forma de 20-22 cm diametru dar eu am folosit de aceasta data o forma mai mare. Tocmai din acest motiv am taiat tortul in doua discuri si nu in 3.

Si ca intotdeauna, va recomand sa folositi numai ingrediente de cea mai buna calitate si asta din doua motive: rezultatul preparatelor voastre va fi excelent si-apoi, veti trai mai sanatosi!

#img_25

Tortul ingerilor cu mireasma si crema din lime, capsuni si fulgi de cocos

Retete > Desert > Tortul ingerilor cu mireasma si crema …

sus