Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by Real Food Ambassador

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Ceaiul matcha! Un ceai cu 1000 de resurse pretioase. Istoria ceaiului matcha a carei istorie dateaza de acum mai bine de 1000 de ani, este o pretioasa varietate de ceai verde japonez, caracterizat de un parfum intesn si de o vibranta culoare smarald. Definita ca fiind “medicamentul secret” de la curtile imperiale, ceaiul este utilizat si astazi in cadrul anticii ceremonii a ceaiului “Cha-no-you”, practicata in baza tehnicilor budismului zen.

Arta gustului,  Desert, Deserturi delicioase,Tort cu Matcha, lapte condensat, capsuni, soc si fistic, Gabriella Pascaru Bisi, Vegis, Myria, Nestlé Dessert, Whirpool











Cu toate ca este un ceai japonez, originea acestuia provine din China, de pe vremea Dinastiei Tang (618-907 d.C) si a Dinastiei Song (960-1279 d.C). Pe vremea Dinastiei Tang, ceaiul era raspandit sub diferite forme: crud, sub forma de bulgari, foi de ceai si pulbere. In general, ceaiul era servit sub forma de decoct. Odata cu Dinastia Song s-a schimbat si servirea ceaiului, acesta fiind preparat varsand apa fierbinte peste frunze sau peste pulbere, acesta din urma fiind amestecat direct in cesti. Acest tip de ceai a ajuns si in Japonia datorita calugarului budist Eisai, evoluand in timp si ajungand la ceaiul matcha pe care il cunoastem noi astazi. La inceput a fost cunoscut in randul calugarilor care foloseau ceaiul datorita proprietatilor sale stimulante, reusind astfel sa ramana trezi pentru a medita. Aceasta planta ajunsese la o inalta valoare spirituala si usor, usor a inceput cultivarea sa, mai in toate templele. Ajunsese sa fie bautura imperialilor, astfel, datorita Imparatului Saga a inceput cultivarea matcha in toata tara. Matcha este un puternic antioxidant, bogata in substante nutritive, oligoelemente si vitamine. Datorita unui continut mare de cafeina, nu trebuie sa abuzam de matcha, oricat de tare ne-ar place.

Arta gustului,  Desert, Deserturi delicioase,Tort cu Matcha, lapte condensat, capsuni, soc si fistic, Gabriella Pascaru Bisi, Vegis, Myria, Nestlé Dessert, Whirpool











Astazi, cultivarea ceaiului matcha sunt raspandite in toata Japonia dar zonele cele mai cunoscute sunt provinciile Kagoshima si Shizuoka.

Si desigur, de-a lungul timpului, ceaiul matcha a ajuns si in bucatarie, utilizarea acestuia regasindu-se in dulciuri gourmet si in preparate excelente.

Am creat acest tort pentru concursul “Reteta mea cu matcha” lansata de catre Vegis.

Haideti sa preparam reteta pe care am creat-o, cu rugamintea ca voi sa respectati toti pasii si ingredientele, fara a le schimba


Ingrediente blat Bisqui:

4 oua

120 gr zahar

2 lingurite vanilie Madagascar

90 gr faina

1 praf de copt

Mai avem nevoie de o tava dreptunghiulara de 25 cm x 30 cm, hartie de copt de 2 ori, zahar tos.

Preparare:


Ingrediente blat verde Bisqui:

150 gr zahar

80 gr fistic macinat

1 lingurita matcha

50 gr faina

40 gr amidon de cartofi (puteti utiliza si amidon din porumb)

4 oua

½ zeama lamaie

Praf de copt

Preparare:


Ingrediente sos crud capsuni si flori de soc:

150 gr capsuni

4 flori de soc

Preparare:


Ingrediente crema:

1 cutie lapte condensat

1 cutie crema branza

300 gr ciocolata alba

150 ml frisca neindulcita

2 foi gelatina (cca 2 grame)

Preparare:


Voilà tortul meu cu matcha!

Tort cu Matcha, lapte condensat, capsuni, soc si fistic

Retete > Desert > Tort cu Matcha, lapte condensat, capsun…

#img_25

sus