Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by Real Food Ambassador

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Stiati ca versiunea alba a ciocolatei este probabil cea mai putin iubita? Dar cu toate acestea, este apreciat si iubit de catre copii, unde mai punem faptul ca este senzationala pentru prepararea dulciurilor. Sunt persoane care apreciaza si aleg ciocolata alba, altele insa o considera prea grea si nu intamplator, este tipica ciocolata mai calorica, utilizata in bucatarii pentru a glasa torturile, pentru prepararea mousse-urilor sau ca ingredient pentru dulciuri. V-ati intrebat vreodata care este compozitia ciocolatei albe si daca are vreun beneficiu? Haideti sa vedem impreuna.

Arta gustului,  Desert, Deserturi delicioase,Tort cu dublu ganache din ciocolata alba, capsuni si lime, Gabriella Pascaru Bisi, Myria, Nestlé Dessert, Whirpool











In compozitia ciocolatei albe, este in primul rand, un mare absent si-anume pulberea de cacao. Dar din cacao, ciocolata alba are untul, o substanta grasa, obtinuta din prelucrarea semintelor de cacao si care trebuie sa fie inferioara a 20%, conform legii. Alte ingrediente fundamentale sunt zaharoza, laptele si derivatele sale, de cele mai multe ori, lapte praf ce trebuie sa reprezinte cel putin 14% din compozitie. Untul de cacao este elementul care confera ciocolatei, culoarea galbui-fildes.

Ciocolata alba s-a nascut in Elvetia, imediat dupa primul razboi mondial pentru a nu se risipi excesul de unt de cacao derivat din productia de ciocolata. A inceput insa sa fie distribuit deja in 1930 sub forma unei caramele care in timp a devenit celebrul baton Galak.

Tort cu dublu ganache din ciocolata alba, capsuni si lime















Din moment ce nu contine pulbere de cacao, ciocolata alba este considerata adecvata pentru copii si pentru persoanele care trebuie sa evite cafeina. Si in contrar cu ciocolata fondanta, nu are nici o proprietate antioxidanta dar are urmatoarele proprietati: contine saruri minerale, vitaminele din grupa B, A, J si K, grasimi sature in proportie de 33% si carbohidrati. Pe de alta parte nu este recomandat consumul, persoanelor care au glicemie mare, celor ce au probleme de intoleranta la lactoziu si celor care au colesterol mare. Dar in acelasi timp, ciocolata Nestlé Dessert este adecvata persoanelor ce sufera de intoleranta la gluten sau celiachie.

Tort cu dublu ganache din ciocolata alba, capsuni si lime











Si-acum daca v-am povestit mai multe despre ingredientul meu principal de astazi, as zice sa trecem la reteta pe care am creat-o pentru voi cu drag.

Este un tort care se prepara cu o zi inainte de a fi consumat, dar va asigur ca merita efortul. Am cautat echilibrul in gustul acestui tort, tocmai din acest motiv contine capsuni si lime, dar si o glazura din ciocolata fondanta. Ca sa obtineti rezultatul pe care il vedeti in fotografii, va rog respectati atat cantitatile cat si pasii retetei, fara a inlocui ingredientele.


Ingrediente blat:

3 oua

12 linguri rase zahar

12 linguri apa la temperatura camerei

12 linguri ulei extravirgin de masline

12 linguri faina

Zeama de la doua lime

Coaja de la 1 lime si jumatate

1 lingurita vanilie Madagascar

1 praf de copt

Putina sare(un varf de cutit)

O forma detasabila cu diametrul de 26 cm.


Preparare:


Ingrediente ganache cu capsuni si trandafiri:

200 gr ciocolata alba Nestlé Dessert

350 ml frisca

150 gr capsuni

Un pumn petale de trandafiri de dulceata


Preparare:


Ingrediente ganache din lime:

200 gr ciocolata alba Nestlé Dessert

30 ml suc de lime

Coaja rasa de la 1 lime si jumatate

250 ml frisca


Preparare:


Ingrediente glazura oglinda:

125 ml frisca

150 gr ciocolata fondanta Nestlé Dessert

20 gr unt

37,5 ml miere de salcam


Preparare:


Ingrediente pentru sirop:

200 gr capsuni

100 ml apa

150 gr zahar


Preparare:


Montarea tortului:


Tinem frigiderul cel putin 1 ora in frigider inainte de servire.

Voilà, pare dificil dar nu este si va asigur ca mesenii vostri, sotul, iubitul, prietenii, se vor indragosti de acest tort. Parola Gabriellei!

Tort cu dublu ganache din ciocolata alba, capsuni si lime

Retete > Desert > Tort cu dublu ganache din ciocolata…..

#img_25

sus