Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Termenul “ton” ne indica in mod generic un grup de specii mari de peste, pelagice cu sange cald care se gasesc in majoritatea marilor din lume si care aduna sub aceasta umbrela mai multe specii precum: tonul albacore, albacares, atlanticus, maccoyii, obesus, orientalis, thynnus sau tonul rosu si tonul tonggol.

Acest peste care este considerat si peste albastru, reprezinta un produs pretios si fin, care neputand fiind crescut in captivitate este capturat in mare deschisa sau prins in capcane. Prinderea in capcane este permisa in Europa numai in anumite perioade pentru a permite tonului reproducerea. Cel mai gustos ton din Europa se gaseste in Sardinia si Sicilia.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Merlot Rezerva Prince Mircea Vinarte, Ocean Fish, Peste, Ton, Ton in crusta de piper rosu si boabe de mustar














O caracteristica aparte a tonului este ca se preteaza la numeroase feluri de preparate culinare.Carnea acestui delicios peste poate fi folosita in intregime, fara a arunca absolut nimic din acesta.Tot in Italia din icrele de ton se prepara celebra “bottarga” care vine preparata doar din chefal in Sardinia, acesta fiind cel mai bun din lume, fiind preparat doar in doua locuri din lume si cel din ton care se prepara in Sicilia si Sardinia. Datorita cererii foarte mari pe piata a tonului rosu si a nerespectarii perioadei de stop biologic, pescuitul excesiv a facut ca astazi, tonul rosu sa fie in pericol de disparitie.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Merlot Rezerva Prince Mircea Vinarte, Ocean Fish, Peste, Ton, Ton in crusta de piper rosu si boabe de mustar














Una dintre caracteristicile tonului este lipsa totala de grasimi saturate si presenza pretiosului Omega 3. Carnea de ton este bogata in proteine, seleniu, potasiu, vitamina B12, acid nicotinic si fosfor, fiind in felul acesta un aliment cu un indice glicemic foarte scazut si nu contine carbohidrati. In plus, in baza unor studii efectuate de catre cercetatori la nivel international demonstreaza ca, consumul de regulat de ton ajuta in prevenirea cancerului, al hipertensiunii si a bolii Alzheimer. Dar proprietatile multiple a tonului nu se termina aici! Consumul consuetudinar reduce riscul de degenerare maculara a retinei si reduce riscul bolilor coronariene si cardiace.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Merlot Rezerva Prince Mircea Vinarte, Ocean Fish, Peste, Ton, Ton in crusta de piper rosu si boabe de mustar














Si daca ai peste de calitate, poti crea preparate de excelenta! Am vrut sa creez unb preparat nou, delicios care sa aibe si un aspect frumos si mai ales cromatica.


Ton in crusta de piper rosu si boabe de mustar


Ingrediente pentru 2 persoane:

400 gr filé de ton de la Ocean Fish

4 linguri de piper rosu boabe

4 linguri de boabe de mustar

Sare roz afumata de Himalaya

Ulei de masline ( nu extravirgin pentru ca ii va fura tonului din arome )

Pentru decorare:

Morcov fiert

Cartof fiert

Pepene galben

Ardei capia rosu

Muguri de trifoi rosu

Muguri de lucerna

Flori de decoratie alimentara

Ulei extravirgin de masline


Preparare:

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Merlot Rezerva Prince Mircea Vinarte, Ocean Fish, Peste, Ton, Ton in crusta de piper rosu si boabe de mustar

Ton in crusta de piper rosu si boabe de mustar

Retete > Peste > Ton in crusta de piper rosu si boabe de…

sus

#img_25