Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Prepararea tocanelor este se pare cea mai veche metoda de preparare a carnurilor, dupa cea in carbune incins. Inca de la inventarea focului, omul a invatat cum sa incetineasca prepararea carnii, in asa fel incat sa poata obtine un preparat delicios, prima dovada de preparare a tocanelor aflandu-se in Vechiul Testament. De asemenea in anumite inscrisuri romane, vine mentionata tocana. La vremea respectiva majoritatea retetelor erau preparate din carne de oaie.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Gourmet de Strut,Tocana din strut cu vin de coacaze negre, orez cu sofran si miresme unguresti














Despre gulyàsul unguresc v-am scris deja pe Arta Gustului si amintesc acest preparat, deoarece si acesta din urma este tot o tocana, diferenta fiind facuta de modalitatea de preparare si condimente. Mai multe informatii despre una din retetele mele de familie, o puteti gasi aici:

Gulias aromat din fasole cu afumatura si galuscute

Practic tocana era una dintre preparatele barbarilor, migratorilor si a pastorilor, fiind preparata in opririle acestora. Mai tarziu in secolul al XIV-lea, epicurianul francez Taillevent, aminteste de tocana de vita de aceasta data, in inscrisurile gastronomiei moderne ale acelor vremuri, in Franta preparatul fiind numit “ragú”.

In secolul al XIX-lea tocanele constituiau mancarea de duminica si de sarbatoare, in sezonul rece si datorita metodei de preparare, era gasita in mai toate hanurile si carciumioarele din Europa, fiind preparate din carne de vita fiind utilizate si bucatile de carne mai fibroase, obtinute din sacrificarea cailor sau a magarilor, carnuri foarte des utilizate la acea vreme. Ganditi-va cat de norocosi suntem noi astazi, avand posibilitatea de a prepara o tocana intr-o ora, cand in vremurile apuse prepararea unei tocane putea sa dureze intre 8 si 10 ore, din acest motiv fiind preparata in opriri sau peste noapte.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Gourmet de Strut,Tocana din strut cu vin de coacaze negre, orez cu sofran si miresme unguresti














Si daca am primit in dar un pachet de gulyas de strut, cu ocazia campaniei Gourmet de Strut, nu puteam sa pierd ocazia sa prepar ceva delicios pentru voi. Am creat o noua reteta de care va veti indragosti cu siguranta, dar va trebui sa respectati ingredientele si pasii retetei. In Bucuresti, singurul loc unde puteti gasi vin de coacaze negre si rosii este aici si va asigur ca sunt produse delicioase, preparate in locul meu de bastina, Hargita:

www.facebook.com/danikamestereli/?pnref=lhc


Ingrediente pentru tocana:

1 pachet gulyas de strut de la Gourmet de Strut

4 cepe rosii

1 morcov mare

1 ardei gras rosu

4 felii de slanina afumata

1 lingurita tarhon uscat

¼ praf de chimion

½ lingurita maghiran uscat

150 ml vin de coacaze negre

Sare mediteraneana


Ingrediente orez:

5 cescute orez basmati

30 gr hribi uscati

1 plic praf de sofran

1 cub unt cu verdeata de la Meggle

50 ml vin alb sec

2-3 linguri de ulei extravirgin de masline

1 lingura patrunjel verde tocat marunt

Sare mediteraneana


Preparare:


Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Gourmet de Strut,Tocana din strut cu vin de coacaze negre, orez cu sofran si miresme unguresti














Tocana mea de strut a iesit delicioasa, carnea aceasta demonstrand inca odata cat de usor este de preparat si cat de versatila poate fi. Valiuschka s-a lins pe buze, la fel ca si noi. Pentru el a fost prima experienta cu carne de strut si nu i-am spus ce fel de carne este, pana cand nu am vazut farfuria curatata. Nu ii venea sa creada ca poate fi atat de buna! Sandro care este obisnuit cu carnea de strut, intrucat in Elvetia aveam o crescatorie la cativa kilometri de casa si consumam carne de strut, destul de des a spus ca este cea mai delicioasa reteta pe care am preparat-o vreodata din carne de strut, asadar dragilor sunt multumita.


Stiti ceva? Eu mai vreau! Si pana data viitoare, alegeti cu grija produsele pe care le achizitionati, mancati sanatos!


#img_25

Tocana din strut cu vin de coacaze negre, orez cu sofran si miresme unguresti

Retete > Carne > Tocana din strut cu vin de coacaze negre …

sus