6 felii de paine de casa ( sa nu fie paine facuta in aceeasi zi )
Faina
Preparare:
Spalam carnea de vita, o taiem in cuburi, o rostogolim prin faina si intr-o tigaie in care incingem uleiul, vom praji carnea timp de 4-5 minute, dupa care o scoatem din tigaie si o punem deoparte.
In tigaia cu ulei vom adauga ceapa tocata marunt, o calim pana cand devine aurie si apoi o inabusim cu berea timp de 15 minute, dupa care mutam compozitia intr-o cratita mai mare, adaugam supa de vita si cand a dat in clocot, adaugam si carnea prajita.Dupa cca. 20 de minute vom adauga ciupercile, condimentele si fierbem la foc mic, cu capac timp de circa 1 ora si 15 minute.
Cand carnea este gata, mutam tocana in vase de lut rezistente la temperatura mare, in acest caz in 6 vase de lut. Pe o tava asezam feliile de paine de casa pe care presaram mult cascaval ras si dam la cuptor incalzit vasele si tava cu painea pana cand aceasta va deveni aurie.
Retete>Carne>Tocana de vita si ciuperci cu paine aurie…
Tocana de vita si ciuperci cu paine aurie cu cascaval
Tocana de vita si ciuperci cu paine aurie cu cascaval