Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Am acceptat cu bucurie o noua provocare de la Electrolux, si-anume cea de a participa la concursul “Gateste cu Electrolux la Taste of London”.

Pentru cei ce nu stiti, Taste Festival este cel mai mare festival din lume, dedicat  restaurantelor si numai pana la sfarsitul acestui an, vor mai fi 5 evenimente in Italia, Australia, Noua Zeelanda, Emiratele Arabe Unite si Marea Britanie cu evenimentul Taste of London, bine inteles. Taste Festival reprezinta raiul gurmanzilor si a gurmanderiilor preparate de catre cele mai bune restaurante locale si de catre chefi de renume mondial. Bauturi fine intr-o asociere de excelenta cu mancarea si evenimentele ce se tin lant, toate in aceeasi locatie.

Aperitiv, Arta gustului,  Gabriella Pascaru Bisi, , fel principal, Electroluxtaste, Gateste cu Electrolux la Taste of London, concurs electrolux, Taste of London














Desi povestea Taste Festival a inceput in 2004 la Londra, datorita entuziasmului si profesionalitatii fondatorilor, astazi evenimentul a ajuns sa fie un brand mondial, fiind un creuzet de gusturi si pasiuni ce strabate cu succes lumea in lung si lat in fiecare an.

Electrolux este partener al Taste Festival la nivel mondial.

Si cum mi-a fost solicitat in regulamentul concursului, am ales sa ma inspir dintr-o reteta a Chef-ului Michael Reid care a fost invatacelul celebrului Gordon Ramsey si care astazi detine propriile restaurante.

Cu toate ca unora dintre voi o sa li se para o reteta grea de realizat datorita mai multor clase de ingrediente, va asigur ca este o reteta usor de realizat, potrivita pentru un brunch, pentru o cina cu prietenii, pentru un aperitiv bogat si bine inteles aparte iar daca veti adauga la ingrediente si pasiune, va asigur ca veti obtine un rezultat unic!

Totodata, doresc sa va mentionez ca inafara uleiurilor extravirgine, a trufelor si a sarii mediteraneene, toate ingredientele sunt romanesti iar spre mandria mea, hribii i-am cules impreuna cu sotul meu din padurile din Malaia in inima Valcei, de unde provine de altfel si mierea de mana.

Cantitatile sunt pentru doua persoane, insa le puteti re-calcula in cazul in care doriti sa preparati mai multe portii.


Ingrediente pentru toast:

2 bucati de paine alba cu dimensiunile: 20 cm lungime, 10 cm latime si 3 centimentri inaltime

2 lingurite unt cu trufe negre

2 lingurite ulei extravirgin de masline cu trufe

2 oua proaspete


Ingrediente pentru crema de hribi:

100 gr hribi

½ catel usturoi

1 lingura ulei extravirgin de masline

2 linguri smantana de gatit

Sare mediteraneana


Ingrediente pentru legumele trase la tigaie:

150 gr legume mixte ( am folosit un mix de legume preparat in vara aceasta din morcovi, dovlecei, telina Apio, rosii si radacina de telina congelate )


Ingrediente pentru chipsurile din gutui:

1 gutuie

3 felii slanina afumata

1 lingurite de miere de mana

Ingrediente pentru decorare:

1 hrib feliat si tras la tigaie in ulei extravirgin de masline

Aperitiv, Arta gustului,  Gabriella Pascaru Bisi, , fel principal, Electroluxtaste, Gateste cu Electrolux la Taste of London, concurs electrolux, Taste of London














Preparare:


Voilà, un preparat nou, aparte pe care l-am putea cataloga la capitolul gourmet, pentru zilele noastre delicioase.


Spor si pofta mare!

Retete > Aperitive > Toast cu crema din hribi, legume  …

#img_25

sus

 Toast cu crema din hribi, legume trase la tigaie si chipsuri din gutui