Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Astazi m-am gandit sa va alint cu un tiramisu altfel, delicat, aparte si foarte delicios. Pana la reteta insa, vreau sa va spun o mica poveste, si-anume poveste biscuitului Savoiardo cu care se prepara minunatia.

Originea acestor biscuti se pierde in negura vremurilor, cum imi place mie sa spun, mai ales ca erau preparati in diferite regiuni italiene si inafara peninsulei si este de ajuns sa ne gandim la britanicele “lady fingers”.

Multe nume si in singur biscuite, foarte simplu de preparat si acasa, moale si fin, utilizat astazi in foarte multe retete.

Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Deserturi delicioase, Frisca Meggle, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Meggle Romania, Tiramisu exotic cu ananas rom cognac si Maraschino














Considerat un preparat al patiseriei piedmonteze, acestia se numesc si “Biscutii de Savoia”, provenind din teritoriul situat in apropierea frontierei italiene cu Franta.

Acesti biscuiti sunt folositi in prepararea indragitului desert Tiramisu, desert adorat si de catre Contele Cavour, folosit in prepararea unui alt desert celebru, “Supa englezeasca” sau consumat la mic dejun, pur si simplu udat in lapte sau ceai.

Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Deserturi delicioase, Frisca Meggle, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Meggle Romania, Tiramisu exotic cu ananas rom cognac si Maraschino














Daca este sa ne luam dupa “Dictionnaire de cuisine et gastronomie”, acest preparat ar fi printre cele mai vechi retete datate din gastronomia italiana.  Mai tarziu, in 1873 sunt mentionati in cartea  lui Alexandre Dumas, care ne spune ca au fost preparati pentru intaia oara, de catre bucatarul lui Amedeo al VI-lea de Savoia in jurul anului 1348, cu ocazia vizitei Regelui Frantei la curtea regala italiana, fapt care confirma primul inscris asupra biscuitilor.  Ulterior acest preparat fiind atat de delicios, a fost adoptat de catre Casa Regala a Piedmontului mai ales in beneficiul si spre bucuria micilor mostenitori.

Ceea ce este interesant este faptul ca in dialectul regional piedmontez, acest biscuite se numeste pana si astazi “el biscotin”.

Si-acum haideti sa vedem reteta pe care am creat-o pentru voi si haideti sa o si preparam!

Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Deserturi delicioase, Frisca Meggle, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Meggle Romania, Tiramisu exotic cu ananas rom cognac si Maraschino














Tiramisu exotic cu ananas, rom, cognac si Maraschino


Ingrediente:

400 gr biscuiti Savoiardi

1 cutie ananas

1 cutie branza Mascarpone

1 galbenus de ou

500 ml frisca Creme Patisserie de la Meggle

50 ml Cognac

70 ml Rom brun

20 ml Maraschino

30-40 gr nuca de cocos rasa

Frunze de menta piperita pentru decor

Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Deserturi delicioase, Frisca Meggle, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Meggle Romania, Tiramisu exotic cu ananas rom cognac si Maraschino














Preparare:

Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Deserturi delicioase, Frisca Meggle, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Meggle Romania, Tiramisu exotic cu ananas rom cognac si Maraschino














Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Deserturi delicioase, Frisca Meggle, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle, Meggle Romania, Tiramisu exotic cu ananas rom cognac si Maraschino














Este un desert simplu dar rafinat si acum ca vin caldurile estivale, va deveni un desert iubit de toata familia, pentru ca este si foarte racoritor.


Servim bine inteles acompaniat cu Rom brun.

Si pana data viitoare, nu uitati sa folositi numai ingrediente de calitate!


Nota: frisca Creme Patisserie de la Meggle, trebuie tinuta la frigider inainte de folosire, daca ne dorim un rezultat de exceptie!


Acest desert il putem monta intr-o tava dreptunghiulara sau drept desert mono-portie, asa cum puteti observa in imagini

Tiramisu exotic cu ananas, rom, cognac si Maraschino

Retete > Desert > Tiramisu exotic cu ananas, rom, co ….

#img_25

sus