Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

In general cand se vorbeste despre “tartare” vine indicat un aliment crud, taiat in cubulete mici, de obicei carne, peste sau legume insa originea acestui preparat, trebuie sa il cautam intr-un alt loc, departe de Franta sau Marea Britanie. De ce spun Franta si Marea Britanie? Pentru ca majoritatea profanilor sunt convinsi ca tartar-ul provine dintr-una din cele doua tari mentionate. O legenda ne spune ca poporul nomad al tatarilor originari din Asia, asezau carnea din care mai apoi isi preparau cina sub saua cailor pentru a o inmuia. Ba mai mult de atat, se spune ca tatarii extrageau carnea si din caii bolnavi sau raniti. In felul acesta, obtineau dupa lungile zile de calarit, o hrana partial gatita pentru cina si hrana nu se irosea.














Beaf steak-ul tartar s-a raspandit mai intai in Rusia si mai apoi, la inceputul lui 1900 a fost facuta cunoscuta in Franta de catre bucatarii din exil, urmand ca din Franta sa ia drumul lumii si facandu-se foarte cunoscuta.

Eu astazi am preparat un tartar nonconformist, preparatul meu de baza fiind somonul fumé.


Tartare de somon fumé cu tartar de rosii pe pat verde


Ingrediente petru 2 persone:

150 gr de somon fumé de la Ocean Fish

1 felie de grapefruit taiata in  cubulete

Coaja de la ½ de grapefruit roz

Coaja de la 1 limette

Zeama de la ½ de limette si zeama de la mai putin de ½ de grapefruit

Putina pulbere de fenicul

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Rosé Terase Danubiene Vinarte, Somon afumat, Somon fumé, Tartare de somon fumé cu tartar de rosii pe pat verde














Ingrediente pentru tartarul de rosii:

2 rosii medii

4 frunze de busuioc rosu tocat marunt

4 frunze de busuioc verde tocat marunt

1 lingurita de morcovi tocati marunt cu mixerul ( daca ii dati prin mixer, vor deveni precum firmiturile foarte mici de paine )

1 lingura de crema de ardei capia

Cateva picaturi de ulei extravirgin de masline

Sare


Ingrediente pentru crema din rosii verzi:

4 rosii verzi

1 lingurita de menta uscata

½ lingurita de piper boabe alb

½ lingurita de pulbere de fenicul

10 frunzulite mici de busuioc

4-5 frunze de menta piperita proaspata

1 lingura de ulei extravirgin de masline

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Rosé Terase Danubiene Vinarte, Somon afumat, Somon fumé, Tartare de somon fumé cu tartar de rosii pe pat verde


















Preparare:

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Rosé Terase Danubiene Vinarte, Somon afumat, Somon fumé, Tartare de somon fumé cu tartar de rosii pe pat verde














Inafara gustului delicios, vom avea in farfurie o simfonie de culori.


La decorarea farfuriei, las imaginatia voastra sa se joace. Eu am decorat farfuria asa cum puteti sa vedeti din fotografii.


Am asociat preparatul meu cu Rosé Terase Danubiene de la Vinarte, un vin delicat care se potriveste de minune cu somnul fumé.

Tartare de somon fumé cu tartar de rosii pe pat verde

Retete > Peste > Tartare de somon fumé cu tartar de …

#img_25

sus