Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Simpla de realizat, rapida, o tarta cu multa ciocolata, un ganache fin din ciocolata fondanta, capsuni si o bezea acrisoara. Intr-un cuvant: gurmanderie!

Este o tarta ideala pentru o scurta pauza pomeridiana sau desertul ideal la pranz sau cina, de care se vor indragosti cei dragi.

Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta de ciocolata cu ganache capsuni si bezea














Interzisa in diete datorita continutului sau caloric, ciocolata, mai ales cea fondanta isi recastiga increderea consumatorilor, datorita efectelor pozitive pe care le are asupra sanatatii dar si asupra frumusetii. Haideti sa lasam valorile nutritionale si sa intelegem cand o ciocolata, poate fi numita fondanta.

Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta de ciocolata cu ganache capsuni si bezea














Ciocolata fondanta si cea extra-fondanta contin o cota minima de cacao de 43% si 28% unt de cacao! Procentele de substante seci, adica pasta de cacao si pudra de cacao, trebuie sa fie intre 55% si 70%, ceea ce creeaza un raport excelent gust&proprietati benefice. In ceea ce priveste ciocolata extra-fondanta, procentele de cacao pot fi superioare a 70%.

Cercetatorii spun ca ciocolata fondanta, lungeste viata, ajuta la scaderea tensiunii arteriale si protejeaza impotriva infarctelor cardiovasculare, dar cu conditia ca ciocolata sa fie de calitate si sa fie consumata in cantitati mici, zilnic.

Inafara de cele mentionate este un excelent antidepresiv si produce serotonina, hormonul care ne da buna dispozitie.


Si-acum, haideti la reteta de astazi!

Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta de ciocolata cu ganache capsuni si bezea














Ingrediente pentru tarta:

200 gr faina de cea mai buna calitate

80 gr unt Alpenbutter de la Meggle

50 gr zahar

30 gr cacao amar

60 ml lapte proaspat

2 galbenusuri de ou

1 plic praf de copt

1 varf de cutit de sare

Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta de ciocolata cu ganache capsuni si bezea














Ingrediente pentru ganache:

150 gr ciocolata fondanta

180 ml frisca Creme Patisserie Meggle


Ingrediente pentru bezea:

3 albusuri de ou

150 gr zahar

Zeama de la ½ lamaie


Ingrediente pentru decorare:

Capsuni si zahar pudra

Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta de ciocolata cu ganache capsuni si bezea














Preparare:

Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta de ciocolata cu ganache capsuni si bezea














Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta de ciocolata cu ganache capsuni si bezea














Untul Alpenbutter de la Meggle este un unt extraordinar de gustos, unt pe care putem sa il consumam pe paine, cu care putem gati sau pe care il putem folosi la prajitureala. Datorita atentiei si pasiunii celor de la Meggle, acest unt are o calitate de exceptie, fiind un produs optim si pentru micul dejun al celor mici, productia acestuia fiind pastrata in Germania de catre echipa Meggle.

Cat despre frisca Creme Patisserie, v-am mai scris si cu riscul de a ma repeta pot spune doar cuvantul: calitate! O frisca versatila care poate fi folosita in creme, in amestecuri delicate cu ciocolata sau o putem consuma pur si simplu, doar batuta alaturi de fructe sau in cafea.

Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta de ciocolata cu ganache capsuni si bezea














Ssss…sa nu spuneti nimanui: a aparut pe piata frisca Creme Patisserie Decor, un produs dedicat decorarii dulciurilor dar nu numai. Zilele acestea voi reveni cu un desert preparat din acest produs!

Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Tarta de ciocolata cu ganache capsuni si bezea


 












Iata si astazi un desert delicios si aparte si nu uitati: folositi numai ingrediente de calitate!

Tarta de ciocolata cu ganache, capsuni si bezea

Retete > Desert > Tarta de ciocolata cu ganache, capsuni ..

#img_25

sus