Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Cu legumele si zarzavaturile putem prepara o multime de lucruri gustoase si altfel decat cele care foarte multa lume le foloseste doar intr-un “singur sens”. Observ ca vinetele sunt folosite doar pentru salata, cu toate ca putem preparara zeci si sute de feluri de delicii din vinete; dovleceii sunt folositi doar la tocanita, ciorba si pané, cand si din dovlecei putem face nenumarate bunatati, iar de ardeii capia nu mai vorbesc pentru ca  vad cu tristete ca se prepara doar copti, la ciorba si consumati cruzi. Inafara faptului ca sunt pline de vitamine toate trei, sunt o explozie de culoare care pe mine personal ma face sa caut sau sa creez retete fel de fel. De exemplu din dovlecei putem face pana si dulceata, din capia nenumarate sosuri iar din vinete nu mai spun.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Legume & Zarzavaturi, Orez, risotto, Sauvignon Blanc Terase Danubiene Vinarte, Simfonie de legume cu risotto














Astazi am preparat din vinete, ardei capia si dovlecel, un tris umplus cu risotto si tocmai din acest motiv, i-am spus preparatului Simfonie de legume pentru ca este o simfonie de arome si culori.


Simfonie de legume cu risotto


Ingrediente pentru 2 persoane:

1 vanata

1 dovlecel

2 ardei capia

1 ceapa

Verdeata de la ceapa verde

3-4 frunze busuioc proaspat

½ lingura patrunjel verde tocat

1 lingura de Parmezan sau Grana Padano ras

2 lingura smantana de gatit

1 lingura crema de branza

Ulei extravirgin de masline

3 cescute de orez cu bobul rotund

10 ml de Sauvignon Blanc Terase Danubiene de la Vinarte

300 ml supa vegetala

Sare

Piper negru proaspat macinat

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Legume & Zarzavaturi, Orez, risotto, Sauvignon Blanc Terase Danubiene Vinarte, Simfonie de legume cu risotto














Preparare:

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Legume & Zarzavaturi, Orez, risotto, Sauvignon Blanc Terase Danubiene Vinarte, Simfonie de legume cu risotto














Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Legume & Zarzavaturi, Orez, risotto, Sauvignon Blanc Terase Danubiene Vinarte, Simfonie de legume cu risotto















Va recomand sa asociati acest preparat cu un pahar de Sauvignon Blanc Terase Danubiene de la Vinarte.

Retete > Legume & Zarzavaturi > Simfonie de legume …

Simfonie de legume cu risotto

sus

#img_25