Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017

Rețeta bunicii mele Ilona Lörincz Molnàr

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Desert, Gastronomie ungureasca, Kossuth Kifli, Semilune Kossuth









Kossuth Kifli


Si aceasta reteta face parte din gusturile copilariei mele. Este forte simpla de realizat dar extrem de gustoasa.

  

Ingrediente:

6 ouă

Zahăr și unt - aceeași cantitate ca și greutatea ouălor

350 gr de făină

150 gr de nucă măcinată

2 linguri de rom

Coaja rasă de la A½ lămâie


Preparare:

După ce am cântărit toate cantitățile de ingrediente necesare, frecăm gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugăm un pic câte un pic untul și frecăm până când obținem o cremă spumosa. Batem albușurile până când devine o spumă tare, adăugăm făină, romul și coaja rasă de lămâie apoi amestecăm cu crema de gălbenușuri și unt. Ungem o formă mijlocie cu unt și presărăm cu făină, apoi vărsăm în această compoziția iar deasupra presărăm nucă măcinată. Coacem în cuptor preîncălzit, la foc mediu timp de 25 de minute. Când s-a răcit, cu ajutorul unui pahar mai mic vom tăia semilune.

Semilune Kossuth

Retete > Desert > Semilune Kossuth

sus

#img_25