Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Retete > Aperitive > Sardine marinate cu suc de portoca…

Sardine marinate cu suc de portocale,lamaie si otet de visine

Sardina este un peste albastru de mare pe care se gaseste in Mediterana si in Altanticul oriental. Este de dimensiuni mici si are o carne foarte gustoasa. Din punct de vedere nutritional, sardinele sunt un aliment excelent.

Sardina este o sursa buna de niacina, vitamina B12, vitamina D, seleniu, calciu dar totodata este bogata in colesterol. Acest lucru nu trebuie insa sa ne impiedica sa o consumam pentru ca sardina este foarte bogata si in Omega 3, care protejeaza inima,vasele dilatatoare si neutralizeaza efectele negative a hipertrigliceridemiei.

Este un peste economic, gustos si sanatos. In prepararea sardinelor, trebuie evitata temperatura ridicata pentru ca in aceste conditii se va pierde pretioasa proprietate a grasimilor Omega 3.

Aperitiv, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Peste, Rosé Vinarte, Sardine














Fiind un peste mediu-gras, conservarea nu este tocmai usoara si odata achizitionat, trebuie consumat rapid. Nu va sfatuiesc congelarea in casa fiind un peste albastru cu carnea fragila.

Gasiti sardine proaspete foarte bune in hala de peste la Obor, zilele trecute eu am gasit sardine mari grecesti.

Cand achizitionati sardine trebuie sa fiti atenti ca pielea sa fie stralucitoare, carnea tare, dar mai ales uitati-va la ochi; daca acestia au un aspect mat, nu cumparati!

De aceasta data am dorit sa experimentez si iata ce am preparat din sardine.


Sardine marinate cu suc de portocale,lamaie si otet de visine


Ingrediente:

4 sardine mari

1 ceapa rosie

2 catei de usturoi

20-25 boabe piper rosu, alb, verde si negru

2 crengute de rozmarin proaspat

Sucul de la ½ de portocala

Sucul de la ½ de lamaie

10-15 ml de otet de visine


Preparare:

Aperitiv, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Peste, Rosé Vinarte, Sardine
















Am asociat sardinele mele cu un pahar de Rosé Horeca de la Vinarte.


sus

#img_25