Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Simpla de realizat dar cu un mare impact cromatic si echilibru pentru palat.

Am ales sa va scriu cateva parole despre grapefruit, care este cel mai mare fruct din familia citricelor. Are un gust caracteristic acrisor-amarui si este un fruct foarte pretios pentru sanatatea noastra pentru ca inafara bogatiei sale in vitamina A si C care intaresc mecanismul natural de aparare al organismului, ajuta la cicatrizarea tesuturilor si detine proprietati tonico-digestive. Coaja si pulpa fructului sunt bogate in pectine, fibre si flavonoide iar sucul amar, are o actiune digestiva. Fibrele si pectinele isi asuma rolul de stimulatori incetinind asimilarea alimentelor.

Aperitive, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Ocean Fish, Salata de creveti cu maioneza de citrice pe pat de grapefruit roz si mix de alune si fructe confiate, Salate














De origine din Polinezia si Malaezia, grapefruit-ul este cultivat astazi pe o scara larga de regiuni temperate si calde ale lumii, America de Nord si Israel ramanand cei mai mari producatori.

In gastronomie se preteaza foarte bine in asocieri cu alte alimente, in mod special cu peste, fructe de mare si legume in prepararea unor salate si aperitive delicioase.

Reteta pe care v-o propun astazi este simpla de realizat, intr-un timp scurt si sunt sigura ca va va fi utila drept inspiratie pentru noi si delicioase creatii culinare!


Ingrediente pentru 4 persoane:

300 gr de creveti Vannamei

8 felii de grapefruit roz

4 linguri de maioneza cu citrice

Aperitive, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Ocean Fish, Salata de creveti cu maioneza de citrice pe pat de grapefruit roz si mix de alune si fructe confiate, Salate














Ingrediente pentru maioneza:

1 galbenus de ou fiert

1 galbenus de ou crud

Ulei de floarea soarelui

Zeama de la ½ portocala

Zeama de la ½ lime

Coaja de la ½ portocala si ½ lime

Sare


Ingrediente pentru decorare:

Ceapa ciboulette ( Chives )

Aperitive, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Ocean Fish, Salata de creveti cu maioneza de citrice pe pat de grapefruit roz si mix de alune si fructe confiate, Salate














Preparare:

Aperitive, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Ocean Fish, Salata de creveti cu maioneza de citrice pe pat de grapefruit roz si mix de alune si fructe confiate, Salate















Iata un alt aperitiv cu care va veti uimi invitatii, unde mai punem faptul ca toata munca poate dura cel mult 35-40 de minute.

Servim aceasta salata sau aperitiv cu un pahar bun de Chardonnay!


Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef by Bilancia. Va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro  

Retete > Salate > Salata de creveti cu maioneza de citr …

#img_25

sus

Salata de creveti cu maioneza de citrice, pe pat de grapefruit roz si mix de alune si fructe confiate