Salata nu trebuie sa fie acel fel de mancare trista care este de obicei asociata cu dietele! Si referitor la asta, am sa impartasesc cu voi, ceva din copilaria mea. Am fost un copil extrem de rasfatat si daca apucam sa spun “nu imi place”, de cele mai multe ori fara sa gust, devenea litera de lege.

Bunica mea, nu a reusit sa ma induca sa mananc salata, rosii si multe alte lucruri delicioase, nu a fost chip si asa cum va spuneam mai sus, nu le gustasem, doar ca nu imi placeau la simpla vedere. Am inceput sa mananc salata, rosii, cascaval, doar cand m-am mutat in Italia, dupa terminarea facultatii si sincer, am facut-o de rusine la un eveniment unde fusesem invitati. Un eveniment cu staif si mi-a fost atat de jena, incat am mancat salata care continea tot felul de minunatii. Atat mi-a fost, din acel moment, am inceput sa mananc salate si azi cand ma gandesc la cat de indaratnica eram, mustacesc.
Iubesc salatele in orice fel si de cele mai multe ori, vara cand este foarte cald, imi sunt masa principala. Imi place sa ma joc cu ingredientele, ba cu peste, ba cu legume, ba cu carne, cu orice dar buna sa fie!
Astazi va invit sa preparam, una din salatele pe care o mananc cu placere, la orice ora.

Ingrediente pentru 4 persoane:
1 punga salata Dacia de la Eisberg (contine morcovi, salata endivia si varza alba)
4 oua fierte tari
100 gr masline Kalamata
Un praf de sare
Ingrediente pentru painea aurita:
8 felii de paine(daca este paine de 1 zi, mai bine)
Ulei extravirgin de masline
Parmezan sau Grana Padano ras, dupa plac
Ingrediente pentru condimentare:
Ulei extravirgin de masline
Otet balsamic
1 catel usturoi
Un praf de sare
Preparare:
- Fierbem ouale, le racim in apa rece, le cojim si le taiem in doua. Taiem salata in fasii mai subtiri, mie asa imi place. Apoi asezam salata intr-un bol de servire.
- Incalzim uleiul extravirgin de masline intr-o tigaie si asezam feliile de paine in aceasta, le presaram cu parmezan sau Grana Padano ras, dupa plac. Cand au devenit aurii, le intoarcem pe cealalta parte si le presaram din nou cu parmezan sau Grana Padano ras. Le asezam pe hartie absorbanta si cand s-au racit putin, le taiem in fasii.
- Spalam maslinele sub jet de apa rece, le scurgem bine si le adaugam la salata.
- Preparam condimentul: intr-un pahar adaugam uleiul extravirgin de masline, otetul balsamic si un catel de usturoi, zdrobit. Amestecam bine, pana cand obtinem o consistenta asemanatoare cu mierea. Potrivim salata de sare, varsam deasupra condimentul si amestecam cu grija. La final adaugam jumatatile de ou si fasiile de paine aurita.
- Voila! Inca o salata delicioasa si usor de preparat, pofta buna!