Cu salata, putem prepara aproape orice si-atunci, incercam tot timpul cate ceva nou!
Cu toate ca nu are legatura reteta aceasta cu ceea ce va voi scrie mai jos, doresc sa va impartasesc beneficiile consumului de salata inainte de mese.

Unul dintre cele sanatoase obiceiuri la masa, consta in a manca ceva crud, proaspat si colorat; inainte de fiecare masa a zilei, inclusiv micul dejun. A manca in mod constient, nu inseamna doar sa alegem ingrediente bune si sa le punem pe farfurie, ci si sa le consumam in anumite momente ale zilei. Se spune ca alimentele crude nu sunt foarte gustoase, ceea ce nu este adevarat si pe langa asta, noi suntem obisnuiti sa le transformam in materii prime, subestimand adesea bunatatea produselor crude. Bunatate care nu se rezuma doar la gust, legumele crude fiind un panaceu pentru sanatatea noastra, atata timp cat le consumam la momentul potrivit.
A consuma salata inainte de masa ne ajuta sa ne saturam mai repede si este o modalitate foarte buna de a ne mentine in forma, asta pentru ca legumele sunt bogate in apa si fibre. Dupa ce am mancat o farfurie de salata, senzatia de foame se reduce drastic, in consecinta, cantitatea de mancare ingerata ulterior va fi redusa, rezultand astfel, o masa mai sanatoasa.
Motive pentru a consuma salata inainte de masa sunt nenumarate, dar astazi, ma voi opri la cele mentionate mai sus.
Si-acum ne intoarcem la rulada noastra de astazi!
Ingrediente pentru 4 persoane:
1 punga salata Rapsodie Eisberg
8 oua medii
100 gr sunca de Praga feliata foarte subtire
100 gr cascaval feliat foarte subtire
1 lingura Parmezan
8 rosii Cherry feliate subtire
Sare dupa gust
Ulei
Alte ingrediente:
1 punga Rapsodie Eisberg pentru salata cruda
Putin ulei extravirgin de masline
Putin otet balsamic sau de care va place
Preparare:
- Fiind vorba despre o portie de 4 persoane, vom prepara 2 rulade, intrucat este destul de greu sa rulezi omleta fierbinte.
- Spalam ouale si le batem bine intr-un bol, potrivim de sare si adaugam parmezanul ras. Utilizam o tigaie cu diametrul de 26 cm, incingem uleiul si adaugam compozitia de oua. Dam focul mai mic si punem capac. Astfel, omleta va creste si va fi gatita bine si in partea superioara. Cand este gata, oprim focul si adaugam pe omleta mai intai salata, apoi feliile de cascaval, apoi sunca de Praga si la final, feliile de rosii Cherry. Acum ne inarmam cu rabdare si manusi din silicon, hartie absorbanta de bucatarie si incepem sa rulam omleta cat este fierbinte, usor, usor, astfel incat sa nu se rupa. Aveti grija mare sa nu va ardeti!
- Dupa ce am obtinut rulada, o lasam sa se raceasca putin, ca sa fie mai usor de feliat.
- Servim cu salata evident si rosii Cherry!

Pana data viitoare, s-aveti zile gustoase!