Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Ruladele cu ciocolata si amintirile din copilarie! Sunt sigura ca in amintirile fiecaruia dintre voi, exista cel putin una cu rulada; unele erau preparate foarte simplu si umplute cu dulceata iar altele cu cacao, ciocolata sau crema. Eu eram innebunita dupa rulade si recunosc ca sunt si astazi, indiferent cum sunt, crema sa aiba si sa fie preparate acasa!

Si tocmai din amintirile gusturilor din copilarie mi-a venit ideea de a prepara aceasta rulada delicioasa, excelent motiv pentru a ne intoarce in timp, macar vreme de un sfarsit de saptamana la vremurile acelea frumoase, fara griji. Sunt sigura ca va placea tuturor, mici si mari deopotriva.  Aceste rulade sunt pufoase si potrivite pentru orice ocazie, dar va avertizez ca vor disparea urgent, urgentissimo. Probabil ca unora dintre voi, li se va parea un desert greu de preparat asa cum mi s-a intamplat si mie prima oara cand l-am preparat, dar va asigur ca este simplu.

Arta gustului, Creme Patisserie Decor Meggle, Desert, Deserturi delicioase, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Rulada de ciocolata cu crema de frisca cu citrice si jeleé din fructe de padure, Rulade














Dar haideti sa preparam rulada pentru ca afara este zapuseala si acest desert ne va da energie dar in acelasi timp, ne va racori.


Ingrediente:

5 oua proaspete

100 gr zahar

140 gr faina

25 gr cacao amar

1 lingura miere de albine

1 plic zahar vanilat

1 plic praf de copt

Un varf de cutit sare


Ingrediente pentru crema:

200 ml frisca Creme Patisserie Decor Meggle

1 budinca de vanilie

500 ml lapte proaspat

Coaja de la 1 portocala

Coaja de la 1 lamaie

1 lingurita de coaja mixta de citrice cu zahar


Ingrediente pentru jeleé-ul din fructe de padure:

2 linguri de zahar

1 lingura miere de albine

150 gr fructe de padure mixte

50 ml sirop de zmeura

50 ml Rom

25 ml Cabernet Sauvignon


Ingrediente pentru decor:

Fulgi de ciocolata fondanta

Arta gustului, Creme Patisserie Decor Meggle, Desert, Deserturi delicioase, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Rulada de ciocolata cu crema de frisca cu citrice si jeleé din fructe de padure, Rulade














Preparare:

Arta gustului, Creme Patisserie Decor Meggle, Desert, Deserturi delicioase, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Rulada de ciocolata cu crema de frisca cu citrice si jeleé din fructe de padure, Rulade














Arta gustului, Creme Patisserie Decor Meggle, Desert, Deserturi delicioase, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Rulada de ciocolata cu crema de frisca cu citrice si jeleé din fructe de padure, Rulade















Nota: Pastram rulada la frigider cel putin 1 ora inainte de servire

#img_25

Rulada de ciocolata cu crema de frisca cu citrice si jeleé din fructe de padure

Retete > Desert > Rulada de ciocolata cu crema de fris ….

sus