Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Astazi va aduc un preparat super delicios, in care actorul principal este sparanghelul. Personal, imi place la nebunie sparanghelul si il prepar il fel si chip, fiind o leguma foarte versatila. Il putem utiliza in prepararea aperitivelor, omletelor, a pastelor fainoase, supe crema si multe alte preparate dar trebuie neaparat sa preparat acest orez care este foarte delicios si cremos!

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, risotto, orez, risotto cu sparanghel si bacon crocant, risotto cu sparanghel, sparanghel, retete cu sparanghel, risotto italian, orez italian, retete delicioase, preparate cu sparanghel, retete originale, teamfresh horeca, teamfresh, orez cremos, risotto cremos, risotto delicios, preparate italiene











Este un preparat genuin in care am pus in evidenta gustul inconfundabil al sparanghelului. Si pentru a face ca preparatul meu sa fie foarte cremos, am preparat o crema catifelata din sparanghel, pe care am adaugat-o dupa “prajirea”orezului. Acest procedeu de “prajire” al orezului nu prea este respectat pentru ca mai toata lumea se grabeste. Dar acest procedeu, va da oricarui risotto, un gust senzational. Grija mare insa sa nu ardeti orezul.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, risotto, orez, risotto cu sparanghel si bacon crocant, risotto cu sparanghel, sparanghel, retete cu sparanghel, risotto italian, orez italian, retete delicioase, preparate cu sparanghel, retete originale, teamfresh horeca, teamfresh, orez cremos, risotto cremos, risotto delicios, preparate italiene











Haideti sa preparam impreuna acest orez!


Ingrediente pentru risotto:

300 gr orez Roma, Carnaroli, Arborio, Vialone, Baldo sau orice orez cu bob mare si rotund pentru risotto

1 legatura de sparanghel proaspat

1 ceapa mare alba (argintie)

120 gr bacon, taiat Julienne

1 pahar de vin alb sec

4 linguri ulei extravirgin de masline

Cca 1 litru de supa vegetala

Sare dupa gust


Ingrediente pentru supa vegetala:

1 morcov mare taiat rondele (astfel fierbe mai repede)

1 ceapa galbena de marime medie

1 tija de telina Apio taiata bucati

1 lingurita piper negru boabe

Sare dupa gust

2 litri de apa


Ingrediente pentru finalizarea risotto-ului:

50 gr unt de 80% sau 82% grasime

70 gr Grana Padano ras

Piper negru proaspat macinat


Preparare:


Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, risotto, orez, risotto cu sparanghel si bacon crocant, risotto cu sparanghel, sparanghel, retete cu sparanghel, risotto italian, orez italian, retete delicioase, preparate cu sparanghel, retete originale, teamfresh horeca, teamfresh, orez cremos, risotto cremos, risotto delicios, preparate italiene










Gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, creator de gusturi, risotto, orez, risotto cu sparanghel si bacon crocant, risotto cu sparanghel, sparanghel, retete cu sparanghel, risotto italian, orez italian, retete delicioase, preparate cu sparanghel, retete originale, teamfresh horeca, teamfresh, orez cremos, risotto cremos, risotto delicios, preparate italiene












Retete > Orez > Risotto cu sparanghel si bacon crocant

Risotto cu sparanghel si bacon crocant

#img_25

sus