Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Iubesc orezul in toate felurile; admir versatilitatea acestui produs si felul sau de a fi un aliment transversal care uneste culturi indepartate si profund diferite intre ele.Este bun de la aperitiv la desert, de la fingerfood la supa.Acest cereal care se daruieste umanitatii intr-un caleidoscop minunat de culori : de la albul imaculat la culoarea perlei, de la calda culoarea a nucilor la rosu inchis, pana la a ajunge la culoarea neagra, brilianta, seducatoare si maiestoasa. Orezul din punctul meu de vedere, este un aliment democratic, nutritiv, sanatos si mai ales delicios.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, orez, flori de dovlecei, Orez, risotto, Risotto cu flori de dovlecei














Ingrediente pentru 4 persoane:

350 gr orez de tip Carnaroli sau Roma

4 dovlecei de marime medie

2 cepe

12 flori de dovlecei

½ pahar de vin alb sec

2 l de supa

20 gr de unt

1 olic de sofran

1 lingura de patrunjel verde tocat marunt

½ lingura de busuioc verde tocat marunt

Ulei de masline¨

Parmezan dupa gust

Piper negru proaspat macinat.

 

Preparare:

Retete > Orez > Risotto cu flori de dovlecei

Risotto cu flori de dovlecei

sus

#img_25