Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Orezul in stil italian il putem prepara oricum ne dorim si ne ajuta fantezia, in plus este un preparat usor.

Arta gustului, Din retetele mele, fel principal, Gabriella Pascaru Bisi, Orez, risotto, Risotto cu ciuperci














Ingrediente pentru 2 persoane:

4 cescute orez Arborio, Roma  sau Riso Scotti cu bob mare rotund( cescute de marimea celor de expresso )

150 gr ciuperci de plop

1 hrib

4 linguri de mazare din conserva

1 ceapa mica

1 felie foarte fina de jambon afumat la munte

5-6 linguri de sos sardinian ( gasiti reteta acestuia pe Arta Gustului )

1 paharel de vin rosé sec

Circa 300 ml supa de oase sau de carne

Putin ulei extravirgin de masline

1 nucsoara de unt de calitate

3-4 linguri smantana de gatit

1 lingura de patrunjel verde tocat marunt

1 foaie mare de busuioc verde tocat marunt

Parmezan sau Grana Padano


Preparare:


Servim orezul fierbinte si presarat abundant cu Parmezan sau Grana Padano ras.


Personal as asocia acest orez cu un pahar de vin rosé sec.

Retete > Orez > Risotto cu ciuperci de plop si hribi

Risotto cu ciuperci de plop si hribi

sus

#img_25