Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Revine Gourmet ExpoForum, editia  2016

#img_25

Evenimente > Revine Gourmet ExpoForum, editia  2016

Intre 13 si 15 Noiembrie 2016, va avea loc la Torino Lingotto Fiere, cea de a doua editie a Gourmet Expoforum

Gourmet Expo Foruml, Arta Gustului, Torino, Gabriella PAscaru Bisi, gourmet, evenimente

















Dupa o prima editie de succes, Gourmet Expoforum revine la Lingotto Fiere. GE este un eveniment dedicat lumii Horeca, care s-a nascut dintr-un  parteneriat GL Events, leader in sectorul evenimentelor, producatorul Bocuse D’Or si grupul editorial  Gambero Rosso, unul dintre cele mai importante branduri din Food & Beverage. Acest eveniment se doreste a fi un eveniment de referinta pentru cei ce opereaza in acest sector si anticipeaza tendintele viitorului din Italia si din lume.

Prin Gourmet Expoforum, Torino se re-confirma drept hub-ul inovatiei si tendintelor din sectorul food, la nici doua luni dupa incheierea bienalei Terra Madre.

Gourmet 2016 va fi un eveniment activ, o ocazie extraorfìdinara de analiza si studiu al dinamicilor si excelentelor din acest sector care este atat de atent in crearea valorilor si in a da o prospectiva corecta de crestere operatorilor din sector, acest lucru generand automat calitate pentru clientii finali.

Viitor si inovatie, acestea sunt cele doua cuvinte cheie si tocmai din acest motiv, Gourmet a hotarat pentru 2016 sa dea mai mult spatiu tinerilor antreprenori, extinzand zona dedicata start-upurilor si dand voce si in cadrul forumului tinerilor Chef, tinerilor ce au ales acest domeniu, indiferent ca sunt proprietari de restaurante sau mici producatori de inghetata artizanala,  punandu-i fata in fata cu numele deja afirmate. In acest fel se va crea un moment de dialog si de confruntare dar totodata si o ocazie de a individua noi forme de afaceri, datorita intalnirii intre experienta si traditie pe de o parte si dorinta de a schimba, a inova din partea tinerilor, pe alta parte. Datorita succesului primei editii, organizatorii au dublat si spatiul expozitional.

Printre foarte multe subiecte, se va discuta despre deschiderea si gestionarea unui restaurant, despre tehnicile de alcatuire unui meniu de degustare, despre alcatuirea unei carte de vin, cum pot fi reduse costurile unei activitati si la toate aceste subiecte vor raspunde experti din industrie.

Asadar workshop-uri, intalniri, degustari dedicate berii, vinului si lumii restaurantelor sustinute de experti, Chefi de top di talentele Gambero Rosso Channel.

Doriti cateva nume? Iata-le: Mauro Pellegrini, Davide Oldani, Cesare Battisti, Igles Corelli, Ivan Milani, Gabriele Bonci, Eleonora Guerini, Matias Perdomo si multi altii.


Program:


13 Noiembrie 2016 – 10.00-11.30 – Sala Forum

Lumea restaurantelor si managementul si comunicarea strategica

Vorbitori: Miro Mattalia – Chef Consortiu Torino

               Giancarlo Perbellini – Chef Casa Perbellini Verona

               Matias Perdomo – Chef Contraste Milano

               Thomas Piras – Responsabil sala Contraste Milano

               Stefano Sforza – Chef Les Petites Madeleines Torino


13 Noiembrie 2016 - 10.00-14.00 – Sala Blue

Comunicare enogastronomica: unde se termina critica si unde incepe jurnalismul

Vorbitori: Massimo Bernardi – Fondator Dissapore

               Andrea Cuomo – Jurnalist Il Giornale

              Federico De Cesare Viola – Jurnalist gastronomic Il Sole 24 Ore & Profesor                Universitar IULM

               Piera Genta – Jurnalist, Sommelier profesionaist & degustator Onav

               Mara Nocilla – Curator ghid salamuri Gambero Rosso

               Giancarlo Perrotta – Curator ghid restaurante Gambero Rosso

               Massimiliano Tonelli – Responsabil continut digital Gambero Rosso

               Valerio Massimo Visintin – Critic gastronomic & jurnalist Il Corriere

               Enzo Vizzari – Curator ghid restaurante italiene Espresso


13 Noiembrie 2016 – 10.30-11.30 – Spatiul Alternativ Italia

Gastronomia regionala din Piedmont

Vorbitor: Chef Fic – Departamentul tineri

              Frabrizio Frasca – responsabil Junior Chef Piedmont – Federatia Italiana a                Bucatarilor


13 Noiembrie 2016 – 11.30-14.30 – Stand E31 – Patiseria De Matteis

Mari clasici italieni – Restaurante si degustari

Vorbitor: Chef Lorenzo Toppi

13 Noiembrie 2016 – 12.00-13.30 – Sala Forum

Carta vinurilor – greseli de evitat

Vorbitori: Davide Buongiorno – Sommelier sef Ristorante Cambio Torino

                 Francesco Romanazzi – Sommelier Epiro Roma


13 Noiembrie 2016 – 12.00-13.30 – Sala Workshop

Restaurante, paine&pizza, comunicare si workshop

Painea, alimentul cotidian

Vorbitori: Gabriele Bonci – Producator paine artizanala & proprietar Pizzarium                  Roma


13 Noiembrie 2016 – 15.00-16.30 – Sala Forum Giovani

Importanta managerului Food&Wine si formarea adecvata a tinerilor profesionisti

Curator: Gambero Rosso – Città del Gusto Roma

Vorbitori: Dario Laurenzi . Fondator Laurenzi Consulting

                 Giacarlo Perbellini – Chef Casa Perbellini Verona

                 Roberto Tomei – CEO Ginevra Consulting

                 Roberto Tradito – TR Consulting



Iata doar cateva din evenimentele ce vor avea loc la Gourmet Expoforum 2016. Daca esti un profesionist Horeca sau un pasionat gourmet, inca mai atimp sa participi. Rezerva-ti biletul aici:

www.gourmetforum.it/events.php?tema=1&search=si

Si pana la urmatorul eveniment, sa ne auzim cu bine!

sus