Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Retetele estive pentru copii sunt intotdeauna binevenite pentru ca vara datorita caldurii, senzatia de foame scade, iar copii au nevoie sa se hraneasca in mod corespunzator. De obicei pe timp de vara, activitatea fizica creste: pe plaja sau la munte; la inot sau plimbare si in acest fel copii consuma multa energie, energie care trebuie recuperata cu o corecta alimentatie.

Astazi va daruiesc doua retete simple de preparat dar care plac mult copiilor. Doua dintre lucrurile de care trebuie sa tinem cont sunt: simplitatea preparatelor si valoarea nutritionala a acestora in asa fel incat sa fie complete ca valori dar in acelasi timp sa nu ingreuneze.


Risotto cu rosii si busuioc


Ingrediente:

300 gr de orez cu bob rotund

1 ceapa mare

1 l de supa vegetala sau supa de carne

350 gr de rosii proaspete fara coaja

10 frunze de busuioc proaspat

¼ pahar de vin alb

Ulei extravirgin de masline

Sare dupa gust

Parmezan ras


Preparare:

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Retete pentru copii, Retete estive pentru copii














Nota:

Niciodata orezul in stil italian nu trebuie fiert pana cand se inmoaie!

Folositi orez cu bob rotund pentru risotto


Chiftelute din cod


Ingrediente:

400 gr de cod

1 dovlecel mic

1 morcov

1 cartof

1 albus de ou

1 lingura de Parmezan ras sau Grana Padano

Pesmet

Busuioc si patrunjel verde

Sare

Ulei extravirgin de masline


Preparare:

 

Sunt delicioase, contin multe vitamine si sunt preparate sanatos!

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Retete pentru copii, Retete estive pentru copii













#img_25

Retete > Retete pentru copii > Retete estive pentru copii

Retete estive pentru copii

sus