Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by Real Food Ambassador

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Uneori, ne aducem aminte ca prin minune de gusturi ale copilariei in asa fel, incat simtim pana si mirosurile care ne fac sa calatorim in dulcea copilarie. Asa mi s-a intamplat si mie astazi dar nu va ascund faptul ca mi se intampla des acest lucru.

Arta gustului, Desert, Deserturi delicioase, Prajitura, Prajitura cu suc de rosii, Mutti, Muttipomodoro, passataMutti, Gabriella Pascaru Bisi, Myria, Whirpool











Mi-am adus aminte de o prajitura care imi place mult si nu am asteptat, am luat la mana caietele si notitele bunicii mele Ilona. Intr-un final am gasit reteta si m-am gandit sa o impartasesc cu voi. Este o prajitura simpla de preparat dar cu un gust divin pe care cred ca nu o mai mancasem de 30 de ani, uitand cu desavarsire de existenta ei.

Arta gustului, Desert, Deserturi delicioase, Prajitura, Prajitura cu suc de rosii, Mutti, Muttipomodoro, passataMutti, Gabriella Pascaru Bisi, Myria, Whirpool











Nu stiu de cand dateaza reteta si nu am gasit informatii referitoare la acest lucru, ceea ce stiu cu siguranta ca bunica mea avea reteta de la mama ei, strabunica mea Karolina.


Ingrediente pentru foi:

12 linguri suc de rosii – eu am utilizat Passata Mutti

12 linguri ulei de floarea soarelui

12 linguri zahar pudra

500 gr faina alba

6 grame amoniac alimentar si 1 lingurita otet din vin alb

O tava dreptunghiulara de 20 x 30 cm

Hartie de copt


Ingrediente pentru crema:

500 ml lapte

8 linguri rase faina alba

250 gr unt

200 gr zahar pudra

20 ml vanilie Madagascar

Coaja de la 1 lamaie

Gem de caise pentru unsul foilor

Zahar pudra


Prepararea foilor:

Amestecam intr-un bol, pure-ul de rosii si uleiul, adaugam zaharul, faina si amoniacul. Peste amoniac picuram otetul si abia dupa aceasta operatiune amestecam ingredientele din care framanatam o coca omogena. Impartim coca in 4 bucati egale.

Decupam din hartia de copt 4 forme de marimea tavii. Vom intinde fiecare bucata de coca pe hartia absorbanta, apoi asezam fiecare foaie obtinuta rand pe rand, pe fundul tavii. Coacem in cuptor preincalzit la 180 de grade, timp de 8-10 minute, in functie de cuptorul fiecaruia. In cuptorul meu au fost de ajuns doar 6 minute. Este foarte important sa nu lasati foile sa prinda culoare inchisa.

Lasam foile sa se raceasca.

Arta gustului, Desert, Deserturi delicioase, Prajitura, Prajitura cu suc de rosii, Mutti, Muttipomodoro, passataMutti, Gabriella Pascaru Bisi, Myria, Whirpool











Preparare crema:


Arta gustului, Desert, Deserturi delicioase, Prajitura, Prajitura cu suc de rosii, Mutti, Muttipomodoro, passataMutti, Gabriella Pascaru Bisi, Myria, Whirpool











Despre pure-ul (passata) de rosii de la Mutti trebuie sa spun ca este un produs extraordinar! Este natural, fara adaosuri sau conservanti si pentru a obtine 1 kg de pure, se folosesc 2 kg de rosii proaspete. Concentrarea acestui produs se efectueaza prin evaporare in utilaje din inox, tinute sub vid. Temperatura la care sunt prelucrate rosiile este de numai  65 de grade si asta pentru a garanta protectia calitatii organoleptice a produsului, dupa care vine pasteurizat. Gustul este dulceag natural, foarte placut. Putem utiliza Passata Mutti in prepararea sosurilor rapide pentru paste fainoase, ciorbelor, tocanelor si bine inteles in prepararea dulciurilor asa cu mati putut vedea. Acest produs il puteti achizitiona in orice supermarket. In cazul acelora  dintre voi care dispuneti de putin timp, puteti achizitiona produsul online, aici .


Prajitura cu suc de rosii

Retete > Desert > Prajitura cu suc de rosii

sus

#img_25