Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Brunch-Gourmet-cu-BucurestiFM Agentia Agerpres

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Despre celiachie  sau intoleranta la gluten, Plumcake sarat cu dovleac si faina de naut, celiaci, celiachie, fara gluten, gluten free, faina de nautDupa indelungi discutii si consultari cu specialisti din Italia asupra temei de intoleranta la gluten si celiachie, am inteles regulile de baza pentru o viata sanatoasa. Nu, eu nu sufar de aceasta afectiune insa am prieteni si cunostinte cu aceasta problema si m-am gandit sa le vin in intampinare cu retete create de mine. Totul este sa eliminati din viata voastra de zi cu zi, produsele ce contin gluten pentru ca asa cum sustine Profesorul Carlo Catassi, una dintre cele mai importante figuri de referinta la nivel mondial: ‘’celiachia se trateaza la masa si nu exista alt leac’’. Asta inseamna ca va trebui sa deveniti foarte atenti la produsele pe care le achizitionati, cititnd etichetele si puteti trai sanatosi si fara probleme. Va fi probabil putin dificil la inceput, pana cand va veti obisnui si va veti face un modus vivendi.

Aceasta prima reteta o dedic unei cunostinte de ale mele, stie ea cine este si care m-a convins sa creez si retete pentru cei se lovesc de aceasta problema.

Am numit reteta ‘’plumcake’’ in loc de chec ca sa fie cat mai invitanta si prin nume, iar daca nu va place dovleacul, dupa ce veti prepara aceasta reteta, cu siguranta veti spune ca va place, parol!

Dovleacul este un ingredient ‘’passepartout’’ din punctul meu de vedere deoarece putem crea dina cesta, prajituri, patiserie sarata, paine, paste fainoase, unde mai punem supele creme fabuloase ca gust si aspect.

Preparatul meu de astazi il puteti asocia cu branzeturi sau un salam de calitate, in puteti consuma in loc de paine sau alaturi de un pahar de lapte caldut. Si cu toate ca este dedicat celor ce au probleme cu glutenul, va asigur ca se va termina cat ai zice ‘’bun’’. Noi nu avem probleme cu glutenul dar creand si preparand reteta pentru voi, am degustat-o desigur pentru a fi siguri ca este ceva ce va placea si credeti-ma ca a doua zi, nu mai era nici macar o felie. Compozitia este pufoasa si usor uleioasa, iar culoarea verde pe care o vedeti in fotografii, sa nu va sperie, se datoreaza amestecului de drojdie uscata cu bicarbonatul de sodiu si pana la urma este si artistic aspectul.


Ingrediente pentru o forma de 20x10 cm:

150 gr faina din seminte de floarea soarelui

100 gr faina de naut

200 gr dovleac copt

125 ml lapte

½ lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingurita drojdie uscata

4 linguri ulei extravirgin de masline

3 oua

20 gr rosii uscate bio de la Kluth

Sare mediteraneana

Seminte bio dovleac de la Kluth


Preparare:

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Despre celiachie  sau intoleranta la gluten, Plumcake sarat cu dovleac si faina de naut, celiaci, celiachie, fara gluten, gluten free, faina de naut














In conditii normale, putem conserva plumcake-ul nostru la frigider, timp de 3-4 zile datorita continutului de ulei extravirgin de masline si datorita uleiului pe care il contin semintele de floarea soarelui, dar va asigur ca nu va fi nevoie, este atat de gustos, incat il veti da gata in aceeasi zi.

Retete > Fara Gluten > Plumcake sarat cu dovleac si  …

Plumcake sarat cu dovleac si faina de naut

#img_25sideboard red

sus