Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Este perioada in care pe tarabele din piata este o explozie de culori, cea a fructelor de padure. Inafara faptului ca sunt extraordinar de gustoase, aceste fructe au o multitudine de vitamine si proprietati benefice pentru organismul nostru. Despre fructele rosii v-am scris deja, haideti sa vedem ce proprietati au murele si afinele.

Arta gustului, Crema italiana, Desert, Fructe de padure, Gabriella Pascaru Bisi, Piscot cu fructe de padure si crema italiana














Murele sunt o bomba de vitamine pe langa aroma lor intensa si gustul dulce acrisor. Natura le-a facut drept dar cel mai puternic antioxidant, si-anume Resveratrolul care este totodata si pigmentul  care confera culoarea acestor fructe. Sunt bogate in minerale, vitamine, oligoelemente si substante active care au proprietati anticancerigene, antiimbatranire, antiinflamatoare si antibacteriene.Murele contin vitaminele B1, B2, B3, B5, B6,vitamina C si vitamina E; fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, cupru, sodiu si mangan. Dar nu s-a terminat aici pentru ca murele mai contin zaharuri, seleniu care combate depresia si anxietatea, luteina care ne protejeaza pielea de razele UV si ochii, tanin si acid folic. Toate aceste componente, fac ca murele sa fie un excelent aliment si ajutor pentru sanatatea noastra.

Arta gustului, Crema italiana, Desert, Fructe de padure, Gabriella Pascaru Bisi, Piscot cu fructe de padure si crema italiana














Afinele, un alt fruct care sunt considerate “miraculoase”. Numite si insulina vegetala pentru proprietatile detinute, afinele au proprietăţi bactericide si distrug microflora intestinala care este daunatoare aparuta in dizenterie si enterocolite. Contin calciu, vitamina C, vitamina E, potasiu, magneziu, fier, acid folic, caroten si fibre. Sunt indicate in prevenirea cancerului, mentin sanatatea ochilor, prevenind  diabetul si obezitatea.

Arta gustului, Crema italiana, Desert, Fructe de padure, Gabriella Pascaru Bisi, Piscot cu fructe de padure si crema italiana













Asadar dragii mei, consumati cat mai multe fructe de padure si includeti in aceasta perioada in meniul celor mici, cat mai multe fructe de padure, sub forma lor naturale, sub forma de salate de fructe si dulciuri.

Astazi m-am gandit la ceva dulce, care poate fi racit la frigider pentru a ne racori pe aceasta canicula; haideti sa vedem.


Prajitura cu fructe de padure si crema italiana


Ingrediente pentru piscot:

6 oua

12 linguri de zahar

12 linguri de faina

5 linguri suc de portocale

7 linguri de apa fierbinte

Coaja de portocala si lamaie

2 plicuri praf de copt


Ingrediente pentru crema italiana:

3 galbenusuri de ou

100 gr zahar

50 gr faina

400 ml lapte proaspat

Coaja de portocala si lamaie

Unt si pesmet pentru forma


Pentru decorare:

100 gr zmeura

100 gr mure

100 gr afine


Preparare:

Incepem cu prepararea piscotului, care este gustos. Bunica mea imi preparara acest desert si il numea piscot de apa.Putem face cu acesta tort sau rulade sau pur si simplu. Am schimbat putin reteta si a iesit o minunatie.

Arta gustului, Crema italiana, Desert, Fructe de padure, Gabriella Pascaru Bisi, Piscot cu fructe de padure si crema italiana














Amestecam galbenusurile de oua cu zaharul si le lucram pana cand obtinem o compozitie pufoasa; adaugam faina, apoi sucul de portocale, apa, coaja de portocala si lamaie si cele 2 plicuri de praf de copt, pe care il stingem cu putina zeama de lamaie. Va veti intreba de ce 2 plicuri de praf de copt: pentru ca fiind un piscot de apa va creste mult mai frumos si fara sa simtim gustul prafului de copt. Batem albusurile de ou si amestecam foarte incet cu restul compozitiei, de la mijloc inspre exterior.

Ungem forma in abundanta cu unt, presaram cu pesmet si adaugam pe fundul formei circa ½ de cm de pesmet. Varsam deasupra compozitia piscotului si dam la cuptor preincalzit, timp de circa 30 minute.

Intre timp preparam crema italiana.Crema italiana este ceea ce multi dintre voi cunoasteti drept ‘’crema pasticcera’’, crema care are multe variutiuni.Amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina si putin cate putin laptele si coaja de portocala si lamaie.  Va sfatuiesc sa folositi un mixer de bucatarie pentru a obtine o creme fluida. Punem la foc mic si amestecam continu pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand incepe sa fiarba, continuati sa amestecati cu mixerul iar cand se ingroasa bine, dati la o parte de pe foc.

Intre timp este gata si piscotul nostru pe care il vom lasa timp de 4-5 minute sa se odihneasca, apoi varsam deasupra crema italiana si imediat, cat este calda crema, asezam fructele de padure deasupra. Dam piscotul la frigider timp de circa 2 ore inainte de servire.


Incercati sa serviti acest desert alaturi de un paharel de Porto Ruby de la Martha's.

Voilà un piscot delicios si usor de preparat.


Jucati-va cu fantezia si creati, creati, creati!

Piscot cu fructe de padure si crema italiana

Retete > Desert > Piscot cu fructe de padure si crema …

sus

#img_25