Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Atat foié gras-ul cat si paté-ul din ficat de pui sunt preparate deliciose cu istorie. Iar daca vrem sa ne uimim musafirii sau pe cei dragi noua, indraznesc sa spun ca este unul dintre acele delicaterii cu care vom reusi.

Ficatul de pasare este foarte popular inca din antichitate, in Imperiul Roman fiind  un produs indragit. Prepararea ficatului pentru paté, necesita timp si migala insa rezultatul este unul remarcabil.

Aperitiv, Aperitive, Arta gustului, Delicatese, Dulceata de fenicul cu portocala, Dulceata din ceapa rosie cu prune, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Paté din ficat de pui cu dulceturi fine














Primele documente care atesta ingrasarea animalelor pentru prepararea paté-ului, dateaza de pe vremea anticului Egipt si dovada o putem vedea si astazi datorita desenelor si hieroglifelor de pe peretii  anumitelor constructii din tara faraonilor. Din Egipt odata cu trecerea timpului, datorita exodului popoarelor, ingrasarea animalelor si prepararea paté-ului a fost exportat in toata lumea insa in anumite locuri precum Roma, Cartagina si mai tarziu in Occitania si Alsacia, Franta a intrat in traditia locala.

In antichitate, paté-ul se prepara in crusta si romanii preparau un paté care se numea “ficatum” datorita faptului ca ingrasau porcii si gastele cu smochine. Mai tarziu, in Evul Mediu paté-ul in crusta s-a dezvoltat si pana si cuvantul “patiserie” a fost inventat si aplicat tocmai pentru a indica preparatele sarate.

Succesul preparatelor medievale a continuat in perioada Renasterii ajungand sa se raspandeasca in toata lumea sub diferite forme, astazi ajungand sa fie unul dintre preparatele cele mai iubite de gurmanzi.

Reteta de astazi, o pregatesc de obicei din ficat de gasca, insa am dorit sa incerc si varianta din ficat de pui. Rezultatul: excelent!

Aperitiv, Aperitive, Arta gustului, Delicatese, Dulceata de fenicul cu portocala, Dulceata din ceapa rosie cu prune, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Paté din ficat de pui cu dulceturi fine














Haideti sa preparam reteta!


Ingrediente paté:

600 gr ficat de pui

4 felii subtiri de slanina afumata pentru a tapeta vasul

15 ml Porto Tawny

20 ml Cognac

½  varf de cutit nucsoara proaspat macinata

Sare roz Himalaya

Mix de piper rosu, verde si alb macinate mare


Ingrediente pentru aspic:

200 ml aspic preparat in casa din: 150 ml supa, 50 ml vin alb sec si un plic de gelatina.


Ingrediente pentru dulceata de prune cu ceapa rosie:

4 cepe rosii

6 prune

30 gr zahar brun

30 gr zahar

10 ml Cognac

20 ml vin rosu sec

½ foaie de dafin


Ingrediente pentru dulceata de fenicul:

1 fenicul mare

¼ cana zahar brun

4 gr ghimbir proaspat

¼  lingurita pulbere de ghimbir

1 portocala mare (suc, pulpa si coaja)

¼   lingurita sare mediteraneana

Aperitiv, Aperitive, Arta gustului, Delicatese, Dulceata de fenicul cu portocala, Dulceata din ceapa rosie cu prune, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Paté din ficat de pui cu dulceturi fine














Preparare:



O servim cu dulceata din ceapa rosie cu prune si dulceata din fenicul cu portocale, doua preparate gourmet desavarsite!

Aperitiv, Aperitive, Arta gustului, Delicatese, Dulceata de fenicul cu portocala, Dulceata din ceapa rosie cu prune, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Paté din ficat de pui cu dulceturi fine














Preparare dulceata de fenicul cu portocala:


Preparare dulceata din ceapa rosie cu prune:



Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef by Bilancia, a carui Brand Ambassador sunt. Va invit sa ma urmariti si pe www.hobbychef.ro!

Retete > Aperitive > Paté din ficat de pui cu dulceturi fine

Paté din ficat de pui cu dulceturi fine

#img_25

sus