Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Astazi am sa va vorbesc despre diferitele feluri de preparare a pastelor fainoase colorate acasa.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Paste fainose, pastele fainose colorate













Cantitatile se refera pentru toate felurile de paste, la cantitati pentru 4 persoane. Pastele fainoase colorate sunt preparate din faina, oua si sare dar bine inteles pentru a obtine culoarea, vom folosi coloranti naturali, precum dovleacul pentru culoarea portocalie, morcovi si concentrat de rosii pentru a obtine culoarea rosie, spanac pentru culoarea verde si pentru a obtine culoarea mov, vom folosi sfecala rosie.

De asemenea, putem prepara si alte feluri de paste fainoase colorate, adaugand la reteta traditionala ( 1 ou la 100 gr de faina, putina sare si un strop de ulei de masline / persoana ), anumite ingrediente precum:



Pe scurt, toate ingrediente naturale pentru a obtine un altfel de paste fainoase de casa.

Tineti cont ca adaugand aceste ingrediente care pot fi mai mult sau mai putin “apoase”, aluatul poate sa fie mai moale si in acest caz vom mai adauga faina pana cand vom obtine un aluat omogen si destul de tare incat sa o putem lucra cum vrem noi.

Cu acest fel de aluat colorat, putem pregati lasagne,tagliatelle ( taietei lati de 1 cm )fluturasi, ravioli, mafalde ( paste fainoase traditionale taiate c acca 2 cm latine cu rotita zimtata si lungi de cca 5-6 cm ) si multe alte feluri de paste fainoase.


Dar haideti sa vedem cum pregatim pastele fainoase colorate.

 

In primul rand vom pregati reteta traditionala in felul urmator:


Ingrediente:

400 gr de faina

4 oua

Putina sare

Un strop de ulei extravirgin de masline

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Paste fainose, pastele fainose colorate























Preparare:


Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Paste fainose, pastele fainose colorate





















Pastele fainoase portocalii


Ingrediente:

400 gr de faina

2 oua

Circa 200-250 gr de dovleac

Putina sare


Preparare:


Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Paste fainose, pastele fainose colorate





















Pastele fainoase cu dovleac:


Ingrediente pentru 4 persoane.

1 ceapa alba

Ulei extravirgin de masline

200 gr de dovleac

100 gr de Parmezan sau Grana Padano ras

1 cutie smantana de gatit ( neacidulata )

Patrunjel verde


Preparare:


Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Paste fainose, pastele fainose colorate




















Sunt foarte simple de preparat si sunt delicioase !

Pastele fainoase colorate

Retete > Paste fainoase > Pastele fainoase colorate

sus

#img_25