Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Paste Mafaldine cu naut

Retete > Paste fainoase > Paste Mafaldine cu naut

#img_25

Pastele fainoase proaspete cu naut, sunt un fel intai cald si reconfortant, consistent si bogat in proteine, tipic bucatariei italiene, cu origine in sudul peninsulei. Paste scurte la alegere, fierte lent direct in cratita cu nautul innabusit cu usturoi, ulei extravirgin de masline si ierburi aromatice de unde isi iau toate aromele sosului, cu un rezultat uimitor: cremoase si gustoase! Un fel de mancare care se potriveste la perfectiune cu ceea ce este astazi numit “comfort food”. De lins pe degete!

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, Paste Mafaldine cu naut, creator de gust, creator de gusturi, paste fainoase, paste fainoase italiene, retete vechi, retet autentice, retete originale, paste cu naut, naut, preparate italiene, paste bune, retete incercate, grande natura, grande gloria, naut grande gloria, parmashop, dublu concentrat de rosii, rozmarin, ulei extravirgin de masline, taietei, taietei italienesti, taietei italieni, campagna, neapoli, napoli











Ca orice reteta traditionala, exista diferite versiuni. Cea pe care v-o daruiesc astazi, este o versiune simpla a retetei si vine din Regiunea Campagna, mai exact din satucele de langa Neapoli. Tocmai din acest motiv am ales sa prepar reteta cu paste proaspete, numite Mafaldine,  care isi au originea tot acolo.

Este un preparat foarte usor care nu presupune nicio dificultate, potrivita chiar si pentru incepatorii in ale bucatariei.

Puteti utiliza orice forma de paste fainoase scurte, dar ascultati-ma: daca le preparati fix asa cum este reteta mea, va veti indragosti iremediabil de acest preparat. Pe vremuri, bunicile italiene preparau aceasta reteta cu naut proaspat, ceea ce puteti alege si voi, dar eu am ales nautul la borcan de la Grande Natura, care este mai mult decat delicios si potrivit pentru astfel de retete. Unde mai pui ca astfel, castigam timp, timp in care putem face altceva sau putem citi o carte.

Folosind acest naut, preparatul nostru, va fi gata in cel mult 40 de minute. Va puteti inspira din aceasta reteta de baza, dand viata unor preparate noi. De pilda, putem adauga atunci cand calim usturoiul cu nautul, bucatele de “pancetta”(un bacon maturat fara fum) sau “guanciale” (gusa de porc maturata fara fum); sau putem adauga 4-5 rosii Cherry pentru un gust si mai bogat, dar nu toate impreuna pentru ca retetele italiene sunt simple, tocmai de aceea sunt atat de gustoase.

Gabriella pascaru bisi, arta gustului, Paste Mafaldine cu naut, creator de gust, creator de gusturi, paste fainoase, paste fainoase italiene, retete vechi, retet autentice, retete originale, paste cu naut, naut, preparate italiene, paste bune, retete incercate, grande natura, grande gloria, naut grande gloria, parmashop, dublu concentrat de rosii, rozmarin, ulei extravirgin de masline, taietei, taietei italienesti, taietei italieni, campagna, neapoli, napoli











Un preparat perfect ca prim fel zilnic, pentru pranz sau cina in zilele reci de iarna, un preparat ce va va incalzi inima si simturile; iubit deopotriva de cei mari si cei mici!


Ingrediente pentru 4 persoane:

Ingrediente pentru Mafaldine:

300 gr faina din grau dur remacinat La Molisana, pachet rosu

3 oua (180 gr)

Un strop de ulei extravirgin de masline

Un praf de sare


Mod de preparare Mafaldine:


Ingrediente pentru sosul de naut:

1 borcan de naut Grande Natura (800 ml)

4 catei usturoi tocati marunt

3 linguri ulei extravirgin de masline

100 ml vin alb sec

½ legatura patrunjel verde tocat marunt

1 crenguta de rozmarin proaspat tocat marunt

1 lingurita cu varf, dublu concentrat de rosii Mutti

Sare dupa gust

Un praf de piper negru proaspat macinat

Ingrediente pentru servire:

Grana Padano sau Parmezan, rase foarte marunt dupa gust. Noua, ne place cu foarte mult!


Mod de preparare:


Gabriella pascaru bisi, arta gustului, Paste Mafaldine cu naut, creator de gust, creator de gusturi, paste fainoase, paste fainoase italiene, retete vechi, retet autentice, retete originale, paste cu naut, naut, preparate italiene, paste bune, retete incercate, grande natura, grande gloria, naut grande gloria, parmashop, dublu concentrat de rosii, rozmarin, ulei extravirgin de masline, taietei, taietei italienesti, taietei italieni, campagna, neapoli, napoli











Servite cu un pahar de vin rosu sec alaturi, sunt perfectiunea pamantului!

sus