Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Paste Mafalda din faina integrala cu sos rosu

Istorii enogastronomice > Paste Mafalda din faina integr ….

In perioada de glorie a marilor producatori artizanali de paste fainoase din zona napolitana, artizanii din Gragnano, considerati regii pastelor fainoase, concurandu-se in permanenta intre ei, in fiecare an creau tipuri noi de paste si de cele mai multe ori se inspirau evenimentelor importante. Pastele “Reginette” se numeau odinioara si “Fettuccelle Ricche” iar odata cu nasterea Principesei Mafalda si Savoia, le-au re-botezat in onoarea acesteia “Mafalde” sau “Mafaldine”. Asemanatoare unor unde sau dantelei care impodobea pretioasele vesminte a unei regine, acest nume usor feeric, apartine unei tipologii de paste fainoase cu adevarat regala, care iubeste retetele rafinate si neobisnuite dar si combinatiile  somptuoase care evoca amintirile de banchetelor de odinioara. Asadar venirea pe lume a Principesei de Savoia in noiembrie 1902 a fost salutata si prin crearea acestor paste, fine, ondulate precum undelor asa cum va spuneam, complet in contrar cu ceea ce avea sa se dovedeasca viata Principesei.

Istorii enogastronomice, Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Paste Mafalda, Reginette, Parmigiano Reggiano,Parmafood, triplu concentrat de rosii, puree de rosii Mutti,  Italia,














Si pentru ca stiu ca v-am incitat curiozitatea, am sa va spun cateva parole despre Principesa Mafalda. A fost a doua fiica a Regelui Vittorio Emanuele al III-lea si a Elenei de Montenegru. A avut o copilarie fericita dar se pare ca mariajul combinat, nu a fost la fel si cu toate acestea a avut 4 fii cu Printul Filippo Langravio d’Assia-Kassel. Era perioada fascismului si Mafalda a privit acest lucru cu simpatie, la inceput. A fost si decorata de catre Hitler datorita faptului ca a adus pe lume mai multi fii, insa soarta ei avea sa fie una trista pentru ca viata ei s-a schimbat odata cu armistitiul de pe 8 septembrie, cand Mafalda se afla in fuga inspre Roma pentru a putea sa isi imbratiseze copiii si tatal. Ca o curiozitate, in fuga ei spre Roma, avusese o oprire la Sinaia. Dupa indelungi etape a reusit sa ajunga la Roma, unde a fost atrasa prin inselaciune la Ambasada Germaniei, de unde a fost dusa la aeroport pentru a fi imbarcata in directia Munchen. Pacat insa ca de acolo a ajuns direct in lagarele de concentrare din Buchenwald, lagar ce a fost bombardat si Principesa ranita. Dupa cateva zile de agonie, Mafalda avea sa moara la varsta de 42 de ani, departe de casa si nemaiputand sa isi imbratiseze vreodata copiii.

Istorii enogastronomice, Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Paste Mafalda, Reginette, Parmigiano Reggiano,Parmafood, triplu concentrat de rosii, puree de rosii Mutti,  Italia,














Cam atat pe scurt despre Principesa a carui nume il poarta aceste paste fainoase.

Si pentru ca sunt usor de facut si se “casatoresc” foarte bine cu sosurile simple, astazi am realizat reteta din faina integrala si va spun cu mana pe inima, ca sunt foarte gustoase si unde mai punem ca fiind din faina integrala, mai sunt si sanatoase.

Istorii enogastronomice, Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Paste Mafalda, Reginette, Parmigiano Reggiano,Parmafood, triplu concentrat de rosii, puree de rosii Mutti,  Italia,














Paste Mafalda din faina integrala cu sos rosu


Ingrediente pentru sos:

1 sticla puré din rosii de la Mutti

1 lingura triplu concentart de rosii de la Mutti

3 cepe galbene

100 ml ulei extravirgin de masline

50 ml vin alb sec

Sare mediteraneana

Busuioc uscat si busuioc proaspat


Preparare:

Istorii enogastronomice, Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Paste Mafalda, Reginette, Parmigiano Reggiano,Parmafood, triplu concentrat de rosii, puree de rosii Mutti,  Italia,














Intre timp ce fierbe sosul, vom prepara pastele.

Eu am preparat paste pentru 2 persoane si trebuie sa calculati 1 ou de persoana.


Ingrediente:

2 oua

Faina integrala cat cuprinde

1 lingura ulei extravirgin de masline

Sare mediteraneana


Preparare:

Istorii enogastronomice, Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Paste Mafalda, Reginette, Parmigiano Reggiano,Parmafood, triplu concentrat de rosii, puree de rosii Mutti,  Italia,














Un preparat sanatos si delicios!


#img_25

sus