Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Cred ca fiecaruia dintre voi i-a fost greu sa lase vara sa plece impreuna cu caracterul sau liber si jucaus dar eu abia asteptam sa vina toamna pentru ca emotiile pe care le aduce cu ea, miresmele si culorile sunt unice. Sunt indragostita dintotdeauna de apusurile de soare autumnale care ma fac sa cred ca nu exista pe lumea aceasta, nimic mai poetic si mai mandru in culori. De la fereastra bucatariei mele se intrevad apusuri aurii si calde, ajunse la mine parca in surdina ca semn ca inca o zi s-a sfarsit, aducand culorile cerului care se coloreaza din auriu in orange briliant, apoi intr-un roz profund, terminandu-se cu un rosu Vermillion.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Paste de casa cu sos din naut si rozmarin, Paste fainoase














In aceste momente ma opresc si contemplez spectacolul, rapita de calmul care incetineste ritmul orasului, inseninandu-l si incalzindu-l exact cum face o farfurie buna de paste traditionale. Astazi va impartasesc reteta unui preparat substantial, un fel principal de toamna si de iarna extraordinar de delicious care isi are originea in regiunea Toscana din Italia unde o gasim de la sat la sat sub alte forme, toate gustoase. Aceasta este reteta mea pe care o pregatesc de ani de zile sub aceasta forma.


Paste de casa cu sos din naut si rozmarin


Ingrediente pentru sos:

300 gr naut cu bob mare

2 morcovi

1 ceapa rosie mare

100 ml vin rosu sec

400 ml suc de rosii de casa

4 crengute de rozmarin ( daca sunt proaspete, le tocam marunt iar daca sunt uscate, le zdrobim printre degete )

4 linguri ulei extravirgin de masline

Sare mediteraneana

5-6 boabe piper negru

1 lingurita rasa de paprika dulce afumata

1 litru apa


Ingrediente pentru taietei:

2 oua proaspete

Faina cat cuprinde

1 lingurita ulei extravirgin de masline

Sare


Ingrediente pentru servire:

50 gr fulgi de Parmezan sau Grana Padano


Preparare:

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Paste de casa cu sos din naut si rozmarin, Paste fainoase
















Ei, nu vi se pare acest preparat ca are culorile unui apus de soare autumnalo-invernal?


Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara, pe platforma Hobby Chef by Bilancia. Va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro

sus

Paste de casa cu sos din naut si rozmarin

Retete > Paste fainoase > Paste de casa cu sos din naut …

#img_25