Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Acest tort in traditia familiei mele era nelipsit la masa Pascala si apoi era preparat pe parcursul verii, fiind foarte usor, racoritor si in acelasi timp considerat un tort elegant. Va va lua cateva ore prepararea acestuia insa merita. Ceea ce este foarte important pentru a obtine un tort delicios, este respectarea tuturor pasilor din reteta de mai jos.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, desert, Pasiune de vara


















Ingrediente pentru blat:

300 gr zahar

220 gr faina de cea mai buna calitate

7 oua

Putina apa

Putin lichior de lamaie

1 praf de copt

Coaja rasa de la 1 lamaie


Ingrediente pentru crema:

150 gr unt

100 gr zahar pudra

Zeama de la 1 lamaie

300 ml lapte

30 gr faina


Ingrediente pentru glazura:

200 gr zahar pudra

1 albus de ou

Zeama de la 1 lamaie


Preparare:

Intre timp, vom pregati crema dupa cum urmeaza:


Va sfatuiesc sa pregatiti tortul cu o seara inainte si sa il tineti la frigider. Este foarte important ca tortul sa fie acoperit in frigider pentru a evita sa ia mirosurile din acesta. Taiati tortul cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Retete > Desert > Pasiune de vara

sus

Pasiune de vara

#img_25