Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Mi se spune deseori de catre cei care ma cunosc si au posibilitatea sa ma vada la “opera”, ca entuziasmul meu in bucatarie este contagios si starnitor. Pentru mine a gati, a crea in bucatarie este un act care are o profunzime extraordinara, ancestrala, legata cred de Adn-ul meu si tocmai din acest motiv sunt sigura ca gatitul trebuie facut intotdeauna cu un mare entuziasm iar pentru a avea acest sentiment, ingredientul principal este pasiunea.

Arta gustului, Camembert Président, Carne, Gabriella Pascaru Bisi, Grana Padano Galbani, LADORNA, Muschi de vita, Prince Mircea Vinarte, Muschi de vita cu tort de cartofi, caise caramelizate si reductie de vin rosu














Astazi am creat o reteta mai speciala insa pe care puteti sa o preparati si voi acasa. O reteta pentru o zi speciala, pentru cei dragi sau pur si simplu: o reteta pentru gurmanzi!


Ingrediente pentru muschiul de vita pentru 2 persoane:

400 gr muschi de vita de prima calitate

Ulei

Sare mediteraneana

Un strop de Cognac


Ingrediente pentru tortul de cartofi

2 cartofi medii

2 linguri crema de ardei kapia ( reteta o gasiti aici pe blog )

2 linguri de crema din branza Camembert Président

2 linguri smantana LADORNA de 32%

1 lingura de Grana Padano Galbani

1 ou

Sare

Arta gustului, Camembert Président, Carne, Gabriella Pascaru Bisi, Grana Padano Galbani, LADORNA, Muschi de vita, Prince Mircea Vinarte, Muschi de vita cu tort de cartofi, caise caramelizate si reductie de vin rosu















Ingrediente pentru caisele caramelizate

1 caisa

1 lingurita de zahar

20 gr unt LADORNA de 80%

Putin Cognac

Arta gustului, Camembert Président, Carne, Gabriella Pascaru Bisi, Grana Padano Galbani, LADORNA, Muschi de vita, Prince Mircea Vinarte, Muschi de vita cu tort de cartofi, caise caramelizate si reductie de vin rosu
















Ingrediente pentru reductia de vin rosu:

25 gr unt LADORNA de 80%

1 lingura de faina

1 lingurita zahar

1 cana de Merlot Rezerva Prince Mircea de la Vinarte

2-3 linguri de supa

1 catel usturoi

1 crenguta mica de rozmarin proaspat

Sare

Piper negru proaspat macinat

Arta gustului, Camembert Président, Carne, Gabriella Pascaru Bisi, Grana Padano Galbani, LADORNA, Muschi de vita, Prince Mircea Vinarte, Muschi de vita cu tort de cartofi, caise caramelizate si reductie de vin rosu




















Preparare:

Arta gustului, Camembert Président, Carne, Gabriella Pascaru Bisi, Grana Padano Galbani, LADORNA, Muschi de vita, Prince Mircea Vinarte, Muschi de vita cu tort de cartofi, caise caramelizate si reductie de vin rosu














Arta gustului, Camembert Président, Carne, Gabriella Pascaru Bisi, Grana Padano Galbani, LADORNA, Muschi de vita, Prince Mircea Vinarte, Muschi de vita cu tort de cartofi, caise caramelizate si reductie de vin rosu

















Sfaturile mele:


Avertismente:


Am ajuns la penultimul pasaj si poate cel mai important: cel de preparare a carnii, dar inainte de acest pasaj, scoatem din cuptor cele doua tortulete de cartofi. ( le vom coace la cuptor circa 20 de minute, pana prinde crusta si asteptam sa se raceasca putin pana cand le vom rasturna pe mijlocul farfuriei in care vom servi)

Arta gustului, Camembert Président, Carne, Gabriella Pascaru Bisi, Grana Padano Galbani, LADORNA, Muschi de vita, Prince Mircea Vinarte, Muschi de vita cu tort de cartofi, caise caramelizate si reductie de vin rosu














Este important sa tinem carnea de vita in frigider pana in momentul in care o vom folosi si la fel de important este condimentarea: la aceasta carne eu am pus doar sale mediteraneana pentru ca inca mai am putina sare sardiniana. Vom folosi o tigaie antiaderenta in care incingem ulei in abundanta, eu am folosit ulei de masline ( nu extravirgin ) Cand uleiul este incins, punem carnea si o prajim 3-4 minute pe fiecare parte, apoi stingem cu putin Cognac, mai coacem circa 3 minute si gata. Trebuie sa ramana semicruda in mijloc si bine facuta in exterior. O feliem cu un cutit foarte bun si repunem fiecare felie pana prinde culoare, timp de cateva secunde inapoi in uleiul incins dar cu sursa de foc stinsa.

Decoram farfuria cu toate ingredientele dupa placul nostru, sa fie cat mai invitant pentru ca gustos este deja si servim. Bine inteles servim alaturi de Prince Mircea Merlot Rezerva de la Cramele Vinarte.

Si iata cum am creat o nebunie gustoasa si astazi, o nebunie pe care o puetti folosi cand aveti musafiri, cand doriti sa ii faceti o surpriza persoanei iubite sau pur si simplu, cand doriti sa va fericiti palatul de gurmand.


Pana data viitoare, a voastra


Gabriella

Retete > Carne > Muschi de vita cu tort de cartofi, caise …

Muschi de vita cu tort de cartofi, caise caramelizate si reductie de vin rosu

sus

#img_25