Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Si daca tot am bucatarit pentru iarna in acest sfarsit de saptamana, nu m-am lasat pana nu am facut si alte nebunii delicioase. Hai cu partea doua !

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, conserve, Muraturi si condimente














Muraturi mixte

Deseori mi se intampla sa pornesc la bucatarit cu un gand si pana la urma sa iasa altceva. La fel ca si cu muraturile: ma gandeam sa fac ardei grasi umpluti cu varza rosie si pana la urma am facut muraturi mixte. A fost si o alegere de ‘’nevoie’’ pentru in borcane incap doar doi sau trei ardei, restul spatiului ramanand nefolosit in borcane.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, conserve, Muraturi si condimente














Ingrediente:

Ardei grasi de marime mica-medie

Varza rosie

Morcovi

Conopida

Hrean

Boabe de piper, boabe de mustar

Foi de dafin

Sare, zahar, otet, apa

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, conserve, Muraturi si condimente














Preparare:



Hrean in otet

Hreanul este bogat in vitamina C, potasiu si calciu, substante care au o  actiune antibacteriana. Cea mai la indemana metoda de a valorifica hreanul in scop curativ este razuirea sa. Este deseori folosit pentru decongestionarea cailor respiratorii. De asemenea, putem ajuta la tratarea tusei, daca preparam cateva linguri de hrean ras cu miere. Pentru cei ce doresc sa aiba o inima puternica si vase de sange tinere trebuie sa consume hrean aproape zilnic, deoarece substantele pe care le contine acesta ajuta la reglarea tensiunii arteriale, sunt anticoagulante, imbunatatesc elasticitatea vaselor de sange si stimuleaza circulatia in zonele periferice. Extractele din hrean se gasesc si sub forma de energizant, tinctura, vin tonic si sirop. Acestea sunt arme eficace impotriva reumatismului, gripei, anorexiei si ajuta la imbunatatirea memoriei.


Ingrediente:

2 kg hrean

Otet, apa, miere de albine, sare


Preparare:



Varza rosie & conopida

De la conserva de ardei umpluti cu varza rosie mi-a ramas varza si pentru ca nu aveam chef de salata, am pregatiti doua borcane de muraturi de varza rosie cu conopida.

Asezam varza pe fundul borcanului de circa 6 cm, la mijloc punem buchetele de conopida si umplem pana sus cu varza rosie. Deasupra am preparat aceeasi compozitie din otet, apa, zahar si putin sare, am varsat deasupra fierbinte si am inchis borcanele ermetic, asezandu-le alaturi de celelalte borcane.

Vedeti cat de simplu putem sa mai facem cate ceva bun pentru iarna care vine ?



Sfecla rosie cu hrean

Aceasta este o conserva pe care o iubesc mult de tot inca din copilarie. Eu coc sfecla la cuptor pentru in acest fel isi pastreaza proprietatile si este mai gustoasa. Cand este gata, curatam coaja si o feliem. Curatam si dam pe razatoare 2 radacini de hrean si asezam un strat de sfecla, cateva lingurite de hrean ras si seminte de chimen si repetam pana cand umplem borcanele.

Vom preparara compozitie din otet, apa, miere si putina sare, o dam in clocot, varsam deasupra si inchidem borcanele ermetic.

Simplu, nu ?



Ardei iute in ulei

Acesta este un mod de conservare a ardeiului iute, folosit in Italia mai ales in sud. Anul acesta am avut cateva plante de ardei iute calabrez si avem cateva borcane de ulei picant care va ajunge in mod sigur pana vara viitoare. Este foarte simplu de preparat:

taiem ardeii iuti in felii de circa jumatate de centimetru, ii asezam in borcane varsam deasupra ulei extravirgin de masline.

Noi il folosim cel mai mult la condimentarea pastelor fainoase.



Leustean in otet

Personal folosesc putin leusteanul cu toate ca imi place mult. Nu sunt insa o prietena a leusteanului uscat pentru ca isi pierde mult din gust si m-am gandit ca daca tarhonul se poate conserva in otet si este delicios, pot incerca acelasi lucru si cu leusteanul.Asadar, simplu de pregatit, avem nevoie de leustean, otet si putina sare. Procedeul este acelasi ca la tarhon cu diferenta ca am tocat leusteanul.

Retete > Conserve > Muraturi si condimente

Muraturi si condimente

sus

#img_25