Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Simtiti si voi parfumul inconfundabil al Craciunului in aer? Este acea perioada a anului pe care o ador, poate pentru ca sunt nascuta pe 21 decembrie, poate pentru ca am crescut la polul frigului, la Toplita, cert este ca iubesc iarna si Craciunul! Si oriunde m-as fi gasit, in diferitele clime unde am celebrat Craciunul si in diferitele traditii ale lumii, cand inchideam ochii si imi imaginam Craciunul, vedeam bradul impodobit, simteam miros de cozonaci si auzeam colindele noastre frumoase.

Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Deserturi delicioase, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Mon fondant du chocolat,  Bucarest, Romania














Ar fi oare prea sentimental sa spun ca se simte parfum de Craciun? Ei, stiu ca sunt incurabila in acest sens dar de cate ori se apropie aceasta sarbatoare speciala, imi vin in minte amintirile noptilor cand mergeam cu gasca la colindat, implicit senzatia degetelor inghetate atat de tare, incat daca le-am fi dat un bobarnac, probabil ar fi cazut. Dar la acea vreme, nici ca dadeam importanta acestor lucruri pentru ca  exista doar bucuria sarbatorii.

Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Deserturi delicioase, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Mon fondant du chocolat,  Bucarest, Romania














Ati stabilit meniul pentru sarbatori, sunteti gata? Astazi va daruiesc o reteta pe care personal o consider speciala si potrivita pentru desertul de Craciun. Am creat aceasta reteta pentru toti iubitorii de ciocolata, un preparat care o sa va bucure palatul si va asigur ca va veti indragosti de acest fondant……..mon fondant du chocolat 😉 Sunt sigura ca inca mai este timp sa il includeti pe lista voastra.


Ingrediente:

250 gr ciocolata fondanta de cel putin 52%. Eu am folosit 65%

200 gr unt Alpinesse Meggle

100 gr zahar

4 oua

Coaja rasa de la 1 portocala

Coaja rasa de la ½ grapefruit roz

½ lingurita praf de cardamon

Putina faina si cacao amar pentru presarat

Ingrediente pentru servit:

150 ml Creme Patisserie Meggle


Preparare:

Arta gustului, Creme Patisserie Meggle, Desert, Deserturi delicioase, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Mon fondant du chocolat,  Bucarest, Romania














Despre frisca Creme Patisserie pot spune ca este un produs versatil, usor de utilizat cu rezultate excelente. Inafara fondantului de astazi, am utilizat acest produs de cand l-am descoperit, in prepararea cremelor ganache, la salate de fructe, inghetata preparata atat manual cat si cu ajutorul aparatului pentru inghetata, checuri fel si chip si l-am folosit cu succes in decorarea preparatelor mele. Este surprinzator cat de usor poti deveni chef la tine acasa, achizitionand produse precum Creme Patisserie Meggle care a fost inspirat de catre cerintele de piata a profesionististilor de Horeca.

Vreti sa va mai dau o idee rapida si delicioasa pentru zilele in care nu aveti timp la dispozitie dar aveti pofta de ceva dulce? Iata: faramitati sau macinati 6 bucati de savoiardi, ii stropiti cu cafea amara, aromatizata cu putin brandy. 150 ml de Creme Patisserie montata in care amestecati cu grija o lingurita de cacao amar. Asezati deasupra compozitiei de savoiardi din pahare frisca obtinuta si voilà, in mai putin de 10 minute aveti un dulce delicios 😉

 

Craciun delicios dragilor!

Nota: pentru un rezultat excelent, folositi ingrediente de cea mai buna calitate


Mon fondant du chocolat

Retete > Desert > Mon fondant du chocolat

#img_25

sus