Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Alimentatia omului inca de la aparitie si pana in Paleolitic, era bazata pe legume, radacini, seminte si fructe, consumate crude si dupa inventia focului, alimentele erau dedurizate in apa si-apoi arsa la flacara. Popoarele “culegatoare” integrau acest fel de hrana cu oua, moluste si prada salbatica de talie mica; popoarele coastiere utilizau peste iar cele de vanatoare se hraneau in principal cu vanat la gratar, integrat cu fructe. Dar intorcandu-ne in timp, mai exact la sfarsitul Erei Glaciare, cu circa 15.000 de ani in urma cand fenomenul a transformat regiuni imense, alterand echilibrul dintre om si natura, multe popoare au fost obligate sa se stabileasca in zonele fertile dar restranse din jurul raurilor, lucru ce a dus la o rapida concentrare demografica in acele locuri. Omul a trebuit sa puna in practica astfel, patrimoniul de cunostinte acumulat pana atunci.In putine milenii a invatat sa foloseasca numeroasele plante salbatice si sa tina in captivitate animalele.

Arta gustului, Carne de vita, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Medalion de vita à l'orange, Preparate de sarbatoare, Preparate din vita, Preparate Gourmet














Ulterior au fost dezvoltate noi tehnici de folosire a focului, ceea ce a permis fabricarea vaselor din ceramica in care hrana, putea fi fiarta altfel. Principalii beneficiari ai noului fel de fierbere au fost graul in zona mediteraneana, care a fost raspandit in anul 6000 i.C; orezul in Asia in jurul anului 4000 i.C si porumbul in Americi in jurul anului 2000 a.C. Dar as sari direct la perioada Imperiului Roman pentru ca datorita romanilor a avut loc o insemnata dezvoltata a productiei de alimente, precum legume, cereale, ulei, vin, carne ovina, suina si fructe si acest lucru s-a intamplat pentru ca au creat o adevarata industrie a produselor lactate, imediat dupa au inceput fabricarea diferitelor sortimente de salamuri si totodata au raspandit folosirea carnii de pui si de iepure, aceasta din urma cu fructe. Au perfectionat apicultura, piscicultura si conservarea carnurilor.In aceeasi perioada au elaborat tehnici culinare si primele norme de dieta. Mai tarziu, in Imperiul Habsburgic regasim acest minunat obicei de a asocia preparatele culinare cu fructe, amprenta lasata si in Ardealul meu.

Cand vorbesc de Craciun sau Anul Nou, gandul ma duce inevitabil la portocale. Pentru mine este un ingredient de nelipsit din bucatarie in aceasta perioada a anului, atat din dulciuri cat si din multe preparate. Vrem sa iesim din nou din tipare, iata se poate si chiar daca se spune ca de Craciun carnea de porc primeaza, putem alege carnea de vita fie ca vorbim de masa de ajun sau de cea a noului an. Imi place la nebunie sa combin gustul alimentelor cu fructele proaspete si de aceasta data am creat pentru voi un preparat de nota 10. Se prepara relativ repede dar va trebui sa respectati cativa pasi pentru a duce pe masa un preparat perfect.

Arta gustului, Carne de vita, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Medalion de vita à l'orange, Preparate de sarbatoare, Preparate din vita, Preparate Gourmet














Ingrediente pentru sosul orange:

1 lingura de unt

1 ceapa galbena

¼ lingurita cimbrisor salbatic

100 ml supa de oase sau supa vegetala

Zeama de la 1 portocala

Coaja rasa de la 1 portocala

1 lingurita flori de soc uscate

2 linguri lichior de portocale

1 lingurita de faina

Sare dupa gust

Un varf de cutit de piper verde proaspat macinat


Ingrediente pentru sosul fumé:

65 gr branza afumata ( cascaval fin afumat )

1 lingura crema de branza

3 linguri de smantana de gatit 32 %

100-150 ml supa de oase sau supa vegetala

Zeama de la 1 portocala

Piper verde dupa gust

Sare dupa gust


Ingrediente pentru medalioane:

4 medalioane de vita a circa 80 gr fiecare si inalte de 4 cm

2 linguri de unt pentru prajit

Sare roz de Himalaya


Ingrediente pentru garnitura:

4 cescute de orez cu bob mare ( cescute de expresso ca marime )

2 lingurite de unt de calitate

Sare afumata cu sofran, curry si portocale


Ingrediente pentru decorare:

Muguri de trifoi

Piper multicolor proaspat macinat

Arta gustului, Carne de vita, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Medalion de vita à l'orange, Preparate de sarbatoare, Preparate din vita, Preparate Gourmet














Preparare:


Sos orange:


Sos fumé:


Orez:


Medalioane:

Arta gustului, Carne de vita, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Medalion de vita à l'orange, Preparate de sarbatoare, Preparate din vita, Preparate Gourmet















Voilà o nebunie delicioasa pentru zile de sarbatoare!


Timp de preparare: 30 de minute

Timp de fierbere: 30 de minute

Reteta este creata pentru 4 persoane


Aceasta reteta am creat-o pentru Hobby Chef by Bilancia si a fost publicata pentru prima oara pe www.hobbychef.ro, unde va invit sa ma urmariti!

#img_25

sus

Medalion de vita à l'orange

Retete > Carne > Medalion de vita à l'orange