Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Astazi va voi desfata cu un preparat creat special pentru voi! Pentru a crea aceasta reteta am folosit  ingrediente speciale, de cea mai buna calitate, pentru ca trebuie sa ne gandim intotdeauna ca pentru a ne mentine sanatosi, trebuie sa ne hranim intr-un mod adecvat si echilibrat.

Arenada Dolianova, Arta gustului, Carne, Gabriella Pascaru Bisi, Medalioane trase in unt cu trufe pe pat de risotto Arenada, Meggle, risotto, Risotto Arenada, Unt cu trufe Meggle














A crea in bucatarie este o pasiune care nu cunoaste granite si care impreuneaza oameni de toate varstele. Gastronomia pentru cei ce o iubesc este mai mult decat un hobby: este o autentica vocatie careia ne dedicam timpul liber dar sa nu uitam ca in spatele acestei pasiuni este multa lectura, teste de gusturi si de produse noi si asta pentru ca trebuie sa gasim intotdeauna echilibrul perfect al gusturilor. Si nu in ultimul rand va spun si am sa va spun intotdeauna: nu cantitatea conteaza, ci calitatea produselor pe care le consumam!

Cantitatile sunt pentru 2 persoane.

Arenada Dolianova, Arta gustului, Carne, Gabriella Pascaru Bisi, Medalioane trase in unt cu trufe pe pat de risotto Arenada, Meggle, risotto, Risotto Arenada, Unt cu trufe Meggle














Ingrediente pentru medalioane:

2 felii de filé de porc taiate la 4 cm inaltime

Ulei de floarea soarelui

4 lingurite unt cu trufe de la Meggle

10 ml rom de cea mai buna calitate

Sfoara alimentara pentru a lega medalioanele

Arenada Dolianova, Arta gustului, Carne, Gabriella Pascaru Bisi, Medalioane trase in unt cu trufe pe pat de risotto Arenada, Meggle, risotto, Risotto Arenada, Unt cu trufe Meggle














Ingrediente pentru risotto Arenada:

2 cescute orez cu bob mare pentru risotto ( cescute de expresso )

1 ceapa galbena

1 lingura de ulei extravirgin de masline afumat

1 lingura de unt Alpinesse Meggle

150 ml vin rosu Arenada Monica di Sardegna de la casa Dolianova

100-120 ml supa vegetala ( morcov, ceapa, telina )

1 lingura  crema fina de Emmental

1 lingura crema din branza Gouda

4 linguri de Parmezan sau Grana Padano

Sare mediteraneana

1 lingura de patrunjel verde tocat foarte marunt

Arenada Dolianova, Arta gustului, Carne, Gabriella Pascaru Bisi, Medalioane trase in unt cu trufe pe pat de risotto Arenada, Meggle, risotto, Risotto Arenada, Unt cu trufe Meggle














Preparare:

Arenada Dolianova, Arta gustului, Carne, Gabriella Pascaru Bisi, Medalioane trase in unt cu trufe pe pat de risotto Arenada, Meggle, risotto, Risotto Arenada, Unt cu trufe Meggle














Arenada Dolianova, Arta gustului, Carne, Gabriella Pascaru Bisi, Medalioane trase in unt cu trufe pe pat de risotto Arenada, Meggle, risotto, Risotto Arenada, Unt cu trufe Meggle















O nebunie a gusturilor!


Untul cu trufe de la Meggle este un produs nou pe piata romaneasca, un produs fin, rafinat care a fost gandit pentru a gati.  Este produs fabricat din ingrediente naturale in Germania, pentru ca proprietarii Meggle au vrut sa produca doar acolo untul, de-a lungul anilor si tocmai din acest motiv, calitatea unturilor de sub umbrela Meggle este excelenta! La folosirea acestui unt nu mai adaugam sare la preparat, deoarece este sarat untul. Experienta mea cu Truffel Butter a fost excelenta si sincer nu va pot exprima prin vorbe placerea gusturilor pe care acest produs mi le-a conferit, asadar va invit sa il incercati!

Arenada Dolianova, Arta gustului, Carne, Gabriella Pascaru Bisi, Medalioane trase in unt cu trufe pe pat de risotto Arenada, Meggle, risotto, Risotto Arenada, Unt cu trufe Meggle


























Vinurile casei Dolianiova sunt un element de mare calitate care completeaza perfect preparatele si pentru a satisface exigentele pietei, casa de vinuri a creat de-a lungul timpului o gama vasta de produse.


Dar haideti sa va povestesc despre Arenada: are o culoare rosu rubin, cu reflexe movulii, cu tendinte de amaranth odata cu maturarea. Are un parfum persistent si intens, eteric cu note de zmeura si cirese.

Gustul este cald si persistent, un vin in care regasim magia Sardiniei.  Este un vin de 14 grade pe care casa Dolianova ne sfatuieste sa il consumam tanar si trebuie servit la o temperatura de 18-20 grade.

Din pacate deocamdata nu este importat in Romania, sper insa sa il gasim cat de curand pe rafturile magazinelor din Bucuresti.

Il puteti inlocui cu un Cabernet Sauvignon cu caracter, rezultatul va fi unul bun dar aromele acestui vin sunt speciale si unice ca si locul sau de bastina!

#img_25

sus

Medalioane trase in unt cu trufe pe pat de risotto Arenada

Retete > Carne > Medalioane trase in unt cu trufe pe pat …