Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Reteta acestei prajituri am gasit-o intr-una din vechile noastre caiete de retete pe care timpul le-a ingalbenit. O pregatea bunica cand eram copil iar eu stateam langa ea, dorind sa o ajut pentru ca prajitura sa fie gata cat mai repede, ca mai apoi sa pazesc si frigiderul pana aveam liber la mancat Marlenka.

Este o reteta foarte veche insa nu se stie exact daca este de origine ceha, maghiara sau armeana, fiind traditie in toate cele 3 tari. Este o prajitura cu multe foi pe baza de miere si se poate realiza atat in varianta clasica cat si in varianta cu cacao.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, desert, Marlenka















Ingrediente pentru foi :

150 gr de zahar

450 gr de faina

100 gr de unt

2 oua

3 linguri de miere

1 lingura de bicarbonat

½ lingura de otet


Preparare:


Ingrediente pentru crema :

250 gr de unt

150 gr de nuca macinata ( Inainte de a macina nuca, o dau la cuptor timp de cca. 15-20 minute si apoi o macin )

2 plicuri de budinca de vanilie

700 ml de lapte

Crema caramel pregatita din 1 l de lapte, cca. 450 gr

Lichior de migdale pentru stropirea foilor


Preparare:


Reteta cremei caramel

1 l de lapte gras

300 gr de zahar

½ lingurita de bicarbonat

1 betisor de vanilie


Preparare:

Marlenka

Retete > Desert > Marlenka

sus

#img_25