Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Asa cum o pregateau bunicile si strabunicile noastre. Aceasta reteta am gasit-o in urma cu foarte multi intr-unul din caietele cu retete ale familiei mele si fusese scrisa in anul 1924 dar din cate m-am documentat, este o reteta care dateaza de la inceputul lui 1800 cca; este de origine habsburgica iar astazi mai este preparata de catre unguroaicele ca mine pasionate de traditii si gatit si in tari precum Elvetia, Germania si Austria unde azi o regasim si in cofetariile traditionale a celor care au facut tezaur din traditiile noastre.

Este toamna, un anotimp senzational prin culorile sale, prin frunzele care ne fosnesc prin parcuri sub pasi si multitudinea de fructe. Din acest motiv am hotarat sa impartasesc cu voi aceasta reteta draga mie.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, desert, Linzer cu mere













Ingrediente :

150 gr de untura de casa

500 gr de faina de calitate

250 gr de zahar pudra

1 ou intreg

1 praf de copt

25 ml de lapte

25 ml de vin alb

2 kg de mere

1 lingurita de scortisoara ( lingurita de ceai)

3 linguri de zahar tos

2-3 linguri de gris


Preparare:


Este ceva delicios ! Este una dintre miresmele copilariei mele in perioada de toamna si inceput de iarna.

Ca sa obtineti un Linzer excelent, respectati toti pasii, nu va grabiti pentru ca rezultatul final merita !

Retete > Desert > Linzer cu mere

Linzer cu mere

#img_25

sus