Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by Real Food Ambassador

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Stim cu totii ca lasagna clasica este un preparat care nu poate fi egalat cu nimic. Cu toate acestea, putem prepara o lasagna altfel, fara foi de taietei. Lasagna din cartofi cu ragu de hribi este o alternativa perfecta si va asigur ca o vor aprecia toti comesenii vostri. Este simpla de realizat si delicioasa.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Myria, Mutti, Parmafood, Legume & Zarzavaturi, Lasagna din cartofi cu ragu de hribi











Mi-a venit ideea acestui preparat cand am primit in dar de la Gabi, o prietena draga, hribi adusi din Bucovina. Eu ador hribii de cand eram copil. Tin minte ca mergeam in fiecare an la cules de bureti, in functie de perioada lor iar cea mai mare bucurie era atunci cand le vedeai in padure, palariutele cochete aratandu-se, mai sa iti spuna: “hello, sunt aici”.  In zona Ardealului si a Bucovinei, hribii fac parte din preparatele locale traditionale. Din hribi se pot prepara supe, supe crema, tocane, se pot asocia cu paste fainoase, pure de cartofi, risotto sau mamaliga. Dar oricum le-ai prepara, hribii au un gust divin!

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Myria, Mutti, Parmafood, Legume & Zarzavaturi, Lasagna din cartofi cu ragu de hribi











Ingrediente ragu cu hribi:

300 gr hribi

2 cepe rosii

2 cutii rosii taiate fin Mutti

100 ml vin alb sec

4 linguri patrunjel verde tocat

Ulei extravirgin de masline

Sare


Sos bechamel:

50 gr unt

2 linguri faina alba

350 ml lapte circa

Sare

Putin piper multicolor

Foarte putina nucsoara

Alte ingrediente:

1 kg cartofi

200 gr mozzarella

4 linguri busuioc tocat


Preparare ragu cu hribi:


Preparare sos Beschamel:


Prepararea lasagna:


Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Myria, Mutti, Parmafood, Legume & Zarzavaturi, Lasagna din cartofi cu ragu de hribi











Este un preparat excelent pentru zilele reci de iarna, insa este delicios servit rece in perioada caldurilor estive.

Lasagna din cartofi cu ragu de hribi

#img_25

Retete > Legume & Zarzavaturi > Lasagna din cartofi   …

sus