Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Calamarul, caracatita si sepia contin proteine de mare valoare biologica, in cantitati mari. Practic prin consumul a 250 gr din oricare molusca mentionata mai sus, se satisface nevoie zilnica a organismului unui adult. Totodata, aceste moluste sunt bogate in saruri minerale, fosfor si calciu, care sunt indispensabile organismului. Dar ceea ce trebuie sa stim, este faptul ca toate alimentele care provin din mare,in special molustele sunt bogate in iod.

Arta gustului, Calamar, Gabriella Pascaru Bisi, Inele de calamar cu citrice, Moluste, Ocean Fish, Peste














Astazi va propun o reteta simpla de preparat dar foarte delicioasa si echilibrata. Modalitatea cea mai simpla de a obtine inele de calamar foarte gustoase si fragede este de a le prepara cu zeama de citrice. Haideti sa vedem cum!


Inele de calamar cu citrice


Ingrediente pentru 2 persoane:

8 inele de calamar de la Ocean Fish

Suc grapefruit roz

Suc de lamaie

Sare

Coaja de grapefruit

1 lingurita de patrunjel verde tocat marunt

Pinzimonio pentru prajit

Arta gustului, Calamar, Gabriella Pascaru Bisi, Inele de calamar cu citrice, Moluste, Ocean Fish, Peste














Ingrediente pentru pinzimonio:

Pinzimonio este un soi italian foarte raspandit peste tot in lume, prepararea acestuia fiind foarte simpla. Am folosit denumirea sa din limba italiana, negasind o traducere in limba romana.

1 catel de usturoi

1 lingurita de patrunjel proaspat tocat marunt

Zeama de la ½ de lamaie

4 linguri de ulei extravirgin de masline

Arta gustului, Calamar, Gabriella Pascaru Bisi, Inele de calamar cu citrice, Moluste, Ocean Fish, Peste














Ingrediente pentru salata:

100 gr spanac baby

½ grapefruit roz

6 rosii Cherry lunguiete

Pinzimonio

Sare

Muguri de trifoi


Preparare:

Arta gustului, Calamar, Gabriella Pascaru Bisi, Inele de calamar cu citrice, Moluste, Ocean Fish, Peste
















Am servit preparatul meu cu reductie din vin rosé. Reteta acesteia o gasiti aici:

http://www.artagustului.ro/baby-caracatita-cu-salata-si-reductie-din-vin-rose.html


Nota: Nu fierbeti/frigeti molustele mai mult decat timpii din reteta pentru ca se vor intari si isi vor pierde savoarea!

Inele de calamar cu citrice

Retete > Peste > Inele de calamar cu citrice

sus

#img_25