Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Astazi este din nou, despre carnea de strut si va spun cu cea mai mare sinceritate ca experienta mea cu aceasta carne a fost una excelenta! Nu sunt la prima experienta de a prepara si consuma carne de strut dar de aceasta data m-am jucat mai mult cu aromele si asocierile, rezultatul din punctul meu de vedere fiind unul foarte bun.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Gourmet de Strut, Hamburger din strut cu salata din varza rosie, maioneza, branza Chedar si cartofi la cuptor














Cu totii stim ca strutul este cea mai mare pasare din lume dar probabil putini dintre voi stiti ca sunt crescuti si in Romania, in felul acesta carnea avand posibilitatea sa ajunga pe mesele noastre de la kilometrul 0. Masculii de strut pot ajunge sa cantareasca 100 de kilograme si o inaltime de circa 2,4 metri, in timp ce femelele sunt mai mici.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Gourmet de Strut, Hamburger din strut cu salata din varza rosie, maioneza, branza Chedar si cartofi la cuptor














Inca din antichitate, datorita marimii lor au starnit curiozotatea oamenilor si au fost vanati atat pentru penaj cat si pentru carne. De exemplu in anticii romani, egipteni si greci,  i-au  semi-domesticit iar femeile nobile in ocaziile speciale ii calareau, strutii ajungand pana la viteza de 70 kilometri pe ora.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Gourmet de Strut, Hamburger din strut cu salata din varza rosie, maioneza, branza Chedar si cartofi la cuptor














In Romania exista din 2014 sub umbrela Carpathian Ostrich Alliance o reteta de 10 ferme de struti ce sunt raspandite in toata tara. Sunt crescuti in aer liber, sunt hraniti natural fara antibiotice si hormoni, fara steroizi si substante chimice, hrana lor fiind preparata dupa retetele proprii ale crescatorilor din grau, porumb, lucerna, minerale, soia si vitamine. Mai multe informatii puteti gasi pe pagina web a producatorului www.struti.ro

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Gourmet de Strut, Hamburger din strut cu salata din varza rosie, maioneza, branza Chedar si cartofi la cuptor














Am vrut sa fac o diversificare a hamburgerilor si am creat o a doua reteta, care noua ne-a placut foarte mult. Nici nu se putea altfel daca ne uitam la fotografii……

Dar haideti la reteta caci mie personal, iarasi mi s-a facut foame si pofta de carne de strut


Ingrediente pentru 3 persoane:

3 hamburgeri din strut

½ varza rosie mica

3 linguri maioneza de casa

3 felii branza topita Chedar

6 cartofi de dimensiune medie

250 gr rosii Cherry

3 frunze salata Lollo bionda

Ulei extravirgin de masline

3 chifle taranesti cu cartofi

Rozmarin proaspat

Sare mediteraneana

1 lingura otet balsamic alb pentru salata de varza

½ lingurita zahar pentru salata de varza


Preparare:



Cu aceasta reteta am incheiat provocarea lansata de Gourmet de Strut si Buzz Store, o provocare care a fost pentru mine, interesanta si foarte delicioasa.

Arta gustului, Carne , Gabriella Pascaru Bisi, Gourmet de Strut, Hamburger din strut cu salata din varza rosie, maioneza, branza Chedar si cartofi la cuptor














Si pana data viitoare, consumati hrana sanatoasa si nu uitati ca aceasta carne este cea mai sanatoasa carne rosie in absolut, potrivita in dieta celor mici, a sportivilor, a bolnavilor de diabet si bine inteles a celor ce doresc sa aiba un stil de viata sanatos!

#img_25

Hamburger din strut cu salata din varza rosie, maioneza, branza Chedar si cartofi la cuptor

Retete > Carne > Hamburger din strut cu salata din varza …

sus